Molta preocupació a Alemanya i a la resta d'Europa, inclosa Espanya, després que el país germànic hagi detectat un nou brot de coronavirus amb més de 400 casos positius relacionats amb una indústria que treballa la carn.
Tal com han avançat mitjans locals, el brot s'ha produït en un escorxador i una planta d'empaquetatge de l'empresa Tönnies a Renània de Nord-Westfàlia, situada a l'oest de país.
Després que ahir es detectessin 128 casos, l'empresa es va comprometre a prendre mesures, però fins a aquest dimecres ja s'han detectat més de 600 casos en una empresa amb 1.000 treballadors. Aquest brot ha provocat que les escoles de Gütersloh hagin tornat a tancar per evitar el contagi entre els nens i les famílies, molt connectades amb l'empresa.
Els brots en escorxadors i plantes de processaments se succeeixen des de fa setmanes a Alemanya tot i que, malgrat això, la xifra global de contagis es troba estabilitzada.
Segons va anunciar l'equip de la crisi, la companyia es troba experimentat una segona onada de coronavirus. Al maig ja es van detectar nombroses infeccions en un escorxador del districte de Coesfeld. Segons 'SFR', des del govern d'Alemanya es volen imposar normes més estrictes en la indústria càrnia després d'aquests brots tan nombrosos.
Els països que han superat el pitjor de la pandèmia pateixen rebrots
El d'Alemanya és un dels molts rebrots de coronavirus que s'estan produint per tot el món després que algunes zones ja hagin començat un procés de normalització de la vida. Mentre que a Amèrica, especialment al sud, la situació és ara en el seu moment més crític, Europa i zones d'Àsia tenen controlada la situació o estan en procés de fer-ho.
Malgrat això, el brot d'Alemanya preocupa especialment al nostre país perquè es produeix just quan molts països europeus, entre ells Alemanya, han tornat a obrir les seves fronteres.
Pel que fa a Espanya, aquesta mateixa setmana ha engegat una prova pilot en què rebrà centenars de turistes alemanys a les Illes Balears, dies abans que el pròxim 21 de juny es tornin a obrir les nostres fronteres amb la majoria de països europeus.