Exterior d'un establiment de Lidl

Alerta alimentària: retiren un dolç molt popular de Lidl i demanen que no es consumeixi

Es tracta d'un producte fet amb xocolata negra de Lidl

Lidl és un dels supermercats més populars a Espanya. No només destaca per tenir un gran catàleg d'aliments i d'articles de basar, sinó també pels preus econòmics que ofereix.

No obstant això, la cadena alemanya s'ha vist obligada a retirar un producte: la coca de xocolata negra cruixent de la marca espanyola Dor. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha advertit que, si tenim el producte a casa, anem amb compte.

Lidl retira la coca de xocolata negra

Es tracta d'un producte de la marca Dor que es pot trobar habitualment al supermercat alemany. És de xocolata negra i té un error a l'etiquetatge. I és que podria posar en risc la salut de les persones que tenen intolerància o al·lèrgia a la llet.

Coca de xocolata negra cruixent de Lidl
Aquest és el producte de Lidl que s'ha vist afectat | Lidl

 

Al comunicat que ha emès l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició es pot llegir que «com a mesura de precaució, es recomana que les persones al·lèrgiques o intolerants a la llet que tingui aquest producte a casa seva s'abstinguin de consumir-lo”.

La coca de xocolata en qüestió es ven envasada, i tots els lots estan afectats. L'Agència ha tingut coneixement d'aquest error mitjançant el Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d‟Informació (SCIRI). Les autoritats sanitàries de Catalunya han alertat que aquesta coca de xocolata negra cruixent porta llet i que a l'etiquetatge no s'indica.

Aquest producte de Lidl ha s'ha distribuït per tot el país. L'Agència explica que el consum d'aquesta coca de xocolata no té cap risc per a la resta de consumidors. A l'envàs hi apareix un dibuix del Pare Noel, per la qual cosa està pensada per a consumir-se durant les festes de Nadal.

Uns fruits secs, retirats del mercat

A més de la coca de xocolata negra cruixent, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició recentment ha informat d'un altre producte de Lidl que s'ha retirat del mercat.

Parlem d'una barreja de fruits secs sense sal de la marca Jumbo.

Aquest producte conté un al·lergen no inclòs a l'etiqueta, per la qual cosa s'ha demanat que es retiri dels establiments.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, que ha rebut aquesta alerta a través d'una notificació de la Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF), ha explicat que l'avís només va adreçat a les persones amb al·lèrgia a certs fruits secs.

Barreja de fruits secs de Lidl
Aquesta barreja de fruits secs també s'ha vist afectada | Lidl

Aquest error a l'etiqueta es va detectar mitjançant un control intern de l'empresa. En concret, es tracta del lot número 74921, la data de consum preferent del qual és el 03/09/2022 i el codi de barres, el 8718452362844.

S'ha distribuït a diferents països, i un és Espanya. Concretament, a la Comunitat Valenciana.

Aquesta informació també s'ha traslladat a les autoritats competents de les comunitats autònomes mitjançant el Sistema de Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI).

L'objectiu és que es pugui verificar la retirada d'aquests productes afectats, allà on s'hagin distribuït.

Així doncs, l'AESAN ha recomanat a les persones al·lèrgiques als cacauets i als anacards (els fruits que porta aquest producte), que s'abstinguin de consumir aquest lot en concret. No obstant això, també ha aclarit que, per a la resta de consumidors, no comporta cap risc.