Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dona passejant sota un fort aiguat

Alerta per l'arribada de fortes pluges i calamarsa en 14 comarques

Aquest dilluns s'esperen fortes pluges en diverses comarques

No es pot negar que el temps últimament és força capritxós, ja que un dia tenim sol i l'endemà un diluvi que ens fa pensar a treure la barca. Després d'un cap de setmana on les comarques del nord de Catalunya passaven per aigua i la resta del territori gaudia d'un sol abrasador, el dilluns es presenta força mogut. Així ho ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

S'espera fortes tempestes i pedra per diverses zones del territori. En total, 14 comarques entren dins de l'alerta, malgrat que es preveuen ruixats més lleus per diversos punts de Catalunya. 

Durant el matí serà la zona de l'Ebre i part del Camp de Tarragona la que patirà més la intensitat de la pluja. Sis comarques estan en alerta per aquest motiu i són: el Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat i el Baix Camp. Les temperatures, tanmateix, no donaran cap treva, ja que la previsió del dia són màximes entre 29 ºC i 32 ºC i mínimes de 21 ºC. 

14 comarques entraran en alerta aquesta tarda

La tarda es presenta una mica diferent, ja que el nombre de comarques en alerta puja de sis a catorze i es preveu que la intensitat de la pluja i de la calamarsa sigui més gran. La tempesta continuarà al Montsià, al Baix Ebre, a la Terra Alta, a la Ribera d'Ebre i al Priorat, però a més, les Garrigues, el Segrià, el Pla d'Urgell, Urgell, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça estaran també en alerta. 

La Vall d'Aran, la Cerdanya i el Ripollès tenen prevista pluja també, però en una intensitat molt menor i, per tant, es mantenen en el nivell 0 d'alerta del SMC.

Ens espera una setmana molt inestable

La resta de la setmana serà molt inestable, ja que aquestes tempestes marxaran i deixaran pas a un matí de dimarts assolellat a tot Catalunya. No obstant això, aquesta calma durarà poc perquè aquest dimarts a la tarda s'esperen pluges per la zona de Girona que es mantindran fins dimecres a la tarda, fent que quasi tota la província de Girona estigui en alerta els pròxims dos dies.