Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones amb mascareta el primer dia del seu ús obligatori a Màlaga, el 21 de maig del 2020

Les nefastes previsions sobre el coronavirus: Nous repunts i noves quarantenes

Només un 5% de la població espanyola té immunitat

Persones caminant pel carrer durant l'epidèmia de l'coronavirus
Tan sols un 5% de la població espanyola gaudiria d'immunitat. | Catalunya Diari

El coronavirus està afectant tot el planeta, però moltes són les preguntes sobre l'afectació real del virus a tot el món. La BBC ha realitzat, aquesta setmana, una anàlisi sobre l'abast real del coronavirus a tot el planeta. Al llarg del seu reportatge ha esmentat, de manera especial, Espanya, i la conclusió que han tret és la següent: el món podria necessitar noves quarantenes.

Segons el que han publicat a la pàgina web del mitjà britànic, afirmen que «amb la dificultat de fer proves massives, només ens fem una idea de quantes persones han estat infectades». Aquesta afirmació ha estat feta amb la idea que cal analitzar què està causant la pandèmia realment.

Immunitat d'un 5% de la població espanyola

Pel que fa a Espanya, s'han centrat en la realització de l'estudi de seroprevalença —que està sent dut a terme pel Ministeri de Sanitat i l'Institut de Salut Carlos III, que estan realitzant sobre 60.000 persones. Les dades que pugui aportar aquest estudi són molt valuoses, ja que és possible que Espanya pugui predir«pròximes onades de contagis i nous períodes dequarantena».

Segons l'estudi, tan sols un 5% de la població espanyola està immunitzada a la Covid-19, de manera que les dades «estan lluny de ser suficients per a l'anomenada 'immunitat de grup'». Això, a ulls de la cadena britànica, pot voler dir que hem d'estar preparats per si cal decretar en un futur nous períodes de quarantena a causa de noves onades de contagi.

El coronavirus és un problema mundial

Així, molts països lluiten contra el coronavirus mitjançant períodes de quarantena, ja que la vacuna contra el virus no està desenvolupada amb una eficiència prou segura com per poder ser distribuïda ni injectada a la població. El coronavirus ha acabat amb centenars de milers de vides i ha infectat milions de persones a tot el planeta.

Espanya és un dels països més afectats, i mentre els polítics intenten dilucidar la manera de reduir el nivell de contagi i millorar, d'aquesta manera, la capacitat de resposta sanitària davant un possible rebrot, els especialistes marquen les directrius sota les quals la població mundial pugui tornar a la 'normalitat' de la manera més segura possible.