Alerta per la nova tècnica dels okupes en plena onada d'entrades il·legals a cases

Els Mossos recorden que cal anar amb compte els mesos d'estiu

Dos agents dels mossos d'esquadra
Els Mossos d'Esquadra alerten sobre aquest nou mètode dels 'okupes | Mossos d'esquadra

Durant els mesos que va durar el confinament es van multiplicar i un cop en ple estiu aquestes no han disminuït. Les ocupacions d'habitatges continuen produint-se de manera continuada i són, sens dubte, una important preocupació entre la població catalana, sobretot entre aquells que tenen segones residències

Com és lògic, els okupes saben que tenen darrere seu als diferents cossos policials i per això van innovant en les seves tècniques per entrar als habitatges. Així els Mossos d'Esquadra, segons explica 'Crónica Global', hauria detectat una metodologia a diferents punts de Barcelona i de la resta de Catalunya. I per aquest motiu hauria enviat, a través de l'Oficina de Relacions de la Comunitat, una carta demanant als veïns de les zones on s'ha detectat que estiguin alerta davant l'augment d'aquestes ocupacions. 

Com confirmen que no hi ha ningú a casa

Aquest document explicaria quina és la nova manera que estan fent servir molts okupes per detectar si viu algú al pis o casa que volen ocupar. El que estarien fent és tallar les claus de pas de l'aigua dels habitatges. D'aquesta manera, uns dies després poden comprovar si l'objectiu escollit es una bona opció per dur a terme una ocupació. 

Els okupes, un cop han realitzat el tancament de les claus de l'aigua, tornen a comprovar si els veïns han modificat la posició de la clau de pas. Si no és així, és una clara indicació que tenen via lliure per entrar a l'habitatge en qüestió. Aquest mètode també estaria sent utilitzant per persones que entren a les cases no només per ocupar-les sinó també per robar

En aquest sentit la policia catalana també llençava una campanya amb una sèrie de recomanacions per evitar els robatoris durant el període vacacional. Els Mossos recorden que els lladres no agafen i que per això és una bona idea vigilar i seguir les instruccions per evitar ensurts quan tornem a casa. 


Comentaris

envia el comentari