Una investigadora científica treballa en la cerca de remei pel coronavirus, 2020

Alerta pel coronavirus: Tanquen molts barris a la Xina per un altre brot

Les autoritats asiàtiques han pres mesures extremes després de detectar un nou brot en un mercat de Pequín

Els rebrots de coronavirus que s'estan produint a tot el món ens alerten davant el possible relaxament de la població.  Els petits brots que s'han produït a Espanya, com el de l'hospital de Basurto a Bilbao, semblen estar controlats. No obstant això, els brots en altres països estan comportant la presa de decisions extremes.

Nou brot a la capital de la Xina

És el cas de el nou brot de contagis de transmissió local produït en el mercat de Xinfadi, el major mercat majorista de Pequín, amb una superfície de 112 hectàrees i més de 1.500 empleats. Després de detectar diversos casos d'afectats per coronavirus de treballadors i clients del mercat, les autoritats asiàtiques han anunciat el seu tancament preventiu. També han procedit a suspendre les classes d'escoles i llars d'infants, així com els mitjans de transports a l'àrea del rebrot.

En total, les autoritats han alertat que 45 persones han donat positiu en les proves de coronavirus després de detectar un focus de contagi asimptomàtic en el mercat.

Proves massives per frenar el virus

Per frenar la possible expansió del virus, el govern xinès ha ordenat l'inici de proves immediates a més de 10.000 persones relacionades amb el mercat. Fins al moment s'han realitzat proves a un total de 1.940 persones, encara que les autoritats sanitàries ja han anunciat que tot el personal del mercat s'haurà de sotmetre a una prova per detectar la Covid-19.

El mercat de Xinfadi està situat al sud-oest de Pequín i aporta el 90% de fruita fresca i verdura de la ciutat per 18.400 milions de dòlars. Aquest nou brot en un mercat xinès posa de manifest la importància d'establir mesures extremes d'higiene i distanciament per evitar el contagi. Cal recordar que l'origen del virus se situa en el mercat de Wuhan.