El viròleg evolutiu Edward Holmes, juntament amb diversos científics de la Xina, van fer pública una investigació a finals del mes de març, que apuntava que el pangolí podria ser perfectament l'origen de la pandèmia de coronavirus.
Dies després, un altre grup de científics xinesos ha arribat a una nova conclusió sobre el coronavirus i aquest mamífer. La investigació que han portat a terme ha estat publicada a la revista científica 'Nature' i, en ella, apareixen els resultats d'anàlisi fets a restes de pangolí congelat.
Aquests animals van ser confinats pels duaners xinesos a finals de l'any 2018 i principis de l'any 2019, en ser utilitzats com a tràfic il·legal. I els resultats estan donant molt a parlar, ja que s'han trobat dues noves variants de coronavirus, molt similars al SARS-CoV-2, que actualment ha provocat l'epidèmia.
Els científics van investigar 18 mostres de pangolí malai que havia estat confinat a la província de Guangxi. Un total de 5 dels exemplars han presentat noves variants del virus.
L'espècie més traficada del món
El pangolí és una espècie que es troba en perill d'extinció i que, a més, segons National Geographic, és la més traficada del món. «Les vuit espècies existents estan amenaçades, i d'aquestes, dues han estat catalogades en la categoria de 'perill crític' per la Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa (UICN)».
I és que la carn del pangolí és considerada un menjar molt popular en països com la Xina o el Vietnam, i també s'utilitzen les seves escates com un component per a la medicina tradicional, principalment contra l'asma, l'artritis i el reumatisme.
Segons la UICN, anualment es capturen un milió d'exemplars de pangolí, encara que segons altres estudis, com el de la Universitat de Sussex, s'arriben a caçar un total de 2,7 milions de pangolins a l'any en llocs com Guinea Equatorial, Gabon, República Democràtica de Congo, República del Congo, Camerun i la República Centreafricana.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]