Àlex Arenas, sobre la campanya de vacunes: «S'haurien de posar més de 124.000 al dia»

Assegura que la capacitat de vacunació de Catalunya és «inviable»

Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna
Arenas assegura que la capacitat de vacunació de Catalunya és «inviable» | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

El físic i matemàtic de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, assegura que les noves restriccions imposades pel Govern per frenar la situació epidemiològica a Catalunya no seran suficients per doblegar la corba d'infeccions. «Penso que no són suficients per al que hem de fer, que és doblegar aquesta corba. Si s'intenta estabilitzar, és massa arriscat. Amb el nombre de casos actual i l'augment de la positivitat, la xifra de la propera setmana i la següent seran per al·lucinar», ha indicat Arenas a Rac1.

«No entenc les mesures. S'implanten a partir del 7 de gener, és incomprensible perquè estem malament avui. Suposo que ho fan per salvar els Reis, però és un despropòsit tot plegat», ha criticat el físic de la URV. D'altra banda, recorda que «permetre la mobilitat per cap d’Any va ser una errada».

Per aquest motiu, assenyala que es necessita una restricció molt més forta de la mobilitat i és que, segons Arenas, la inèrcia de la pandèmia és impossible de parar aquest inici de gener. La solució haguera estat fer «un pseudoconfinament aprofitant les vacances».

 

La capacitat de vacunació és «inviable»

Pel que fa a la campanya de vacunació, Àlex Arenas assegura que «s'haurien d'estar posant 124.000 vacunes al dia per arribar a la immunitat de ramat» i que la «nostra capacitat és inviable i més veient com van». «S'han fet la foto amb la primera vacuna. Que ens venguin que això estarà abans de l'estiu és completament fals», assegura Arenas.

El matemàtic de la URV creu que el pla de vacunació s'ha de revisar de dalt i baix i afirma que amb el pla inicial no estaria tothom vacunat fins el 2024. «Hem d’accelerar moltíssim aquesta planificació i hem d'intentar tenir immunitat de ramat abans que acabi l’any», explica.

S’haurien d’estar posant 124.000 vacunes al dia per arribar a la immunitat de ramat. Amb la nostra capacitat és inviable i més veient com van. S’han fet la foto amb la primera vacuna. Que ens venguin que això estarà abans de l’estiu és completament fals.

 

Arenas dubta que les eleccions catalanes es puguin celebrar

Pel que fa a les eleccions, Àlex Arenas creu que si la situació epidemiològica segueix igual «penso que no es podran fer, i que si es fessin, és molt perillós». «No pots posar a una mesa electoral persones desprotegides. No té ni cap ni peus. No es podria garantir el dret a vot de moltes persones», diu el físic de la URV.


Comentaris

envia el comentari