Alta ocupació a la costa i muntanya catalana per Setmana Santa, tot i el mal temps

La majoria d'estacions d'esquí han pogut allargar la temporada fins aquest dilluns

Riu Noguera
A Lleida es mostren contents pel turisme d'esports d'aventura, tot i que no ha arribat a les xifres d'anys anteriors | CatalunyaDiari.cat

Les zones de costa i muntanya han assolit ocupacions d'entre el 70% i el 90% per Setmana Santa, tot i el mal temps arreu de Catalunya. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d'estacions, tot i que d'altres com Masella allargaran fins a l'1 de maig. A la costa, els visitants han mantingut els plans i, excepte alguns casos al Maresme i al Garraf, no hi ha hagut anul·lacions d'última hora.

Segons Figueres, el mal temps no ha afectat negativament l'ocupació turística a la costa perquè les reserves ja estaven fetes amb antelació i no eren d'última hora. En aquest sentit, no s'han produït anul·lacions però les habituals reserves d'última hora no s'han produït. A les comarques de Girona, la portaveu de la federació d'Hostaleria, Marina Figueres, ha explicat que les previsions s'han complert entre el 70% i el 80% a les zones costaneres, com per exemple a la Costa Brava centre.

El president de la Federació d'Hostaleria a Lleida, Josep Castellarnau, ha xifrat entre un 80 i un 85% l'ocupació durant els dies de Setmana SantaPel que fa als esports d'aventura estant «contents» dels serveis realitzats, tot i que no han aconseguit el de temporades anteriors tampoc. 

A Tarragona, en canvi, les primeres sensacions no són gaire positives. «Ha estat una Setmana Santa normal, sense cap excés», ha assegurat Joan Anton, portaveu de la FEHT, que ha assenyalat que «la climatologia ha marcat molt i ens ha fet evolucionar cap a una tendència de consum inferior a la desitjada». 

Les estacions d'esquí allarguen la temporada

A la muntanya, les estacions han pogut obrir gràcies a les nevades dels últims dies, tot i que algunes amb l'horari escurçat respecte a l'hivern. És el cas de Vallter2000, que aquests dies ha obert les portes abans al matí per aprofitar el bon estat de la neu a primera hora del matí i ha tancat cap al migdia.

El seu director, Enric Serra, ha comentat que els millors dies van ser dijous i divendres, mentre que dissabte i diumenge va ser més «fluix» per la boira i la neu. Tot i això, el director de l'estació ha assegurat que estan «contents» per haver pogut allargar la temporada fins a aquest Dilluns de Pasqua perquè normalment «a partir del 10 d'abril costa més».

  

En canvi, a Masella, la temporada s'allargarà fins a l'1 de maig, de manera que l'estació haurà estat oberta durant sis mesos i un dia. La directora comercial de l'estació, Maite Martí, ha fet un «balanç positiu» dels dies de Setmana Santa i ha indicat que amb les nevades d'aquest cap de setmana s'han acumulat fins a 30 centímetres de neu nova. A més, ha afirmat que, tot i haver entrat en competència amb el turisme interior i de costa per les dates de la Setmana Santa d'aquest any, han notat com visitants que inicialment potser tenien pensat anar a la costa finalment han optat per pujar a muntanya.


Comentaris

envia el comentari