Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un passadís d'hospital amb un malalt

Bones notícies sobre els repatriats a Espanya amb risc de coronavirus

La vintena de persones reben l'alta aquest dijous després d'una quarantena que «ha anat perfectament»
Ambulancia i especialistes preparats pel coronavirus
Els repatriats de Wuhan han rebut l'alta aqueset dijous | EFE

L'equip tècnic de l'hospital Goméz Ulla de Madrid ha remarcat, després que la vintena de repatriats de Wuhan (la Xina) hagin rebut l'alta aquest dijous després d'una quarantena de 14 dies, que «van arribar sans i marxen sans».

«Demanaria que quan arribin a les seves cases, els seus veïns, amics els donin la mà, els abracin perquè sí que van estar a Wuhan però no es van infectar amb el coronavirus», ha dit la cap del servei de medicina preventiva del centre, María Vicenta García Rosado, en roda de  premsa aquest dijous.

La quarantena «ha anat perfectament»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha destacat que la  quarantena  «ha anat perfectament» i «sense cap incident». Simón ha destacat que a Espanya «no s'ha produït cap transmissió d'aquest virus». «A Espanya no tenim coronavirus d'aquest. Cal entendre que aquí no hi ha transmissió i fins ara no hi ha risc d'infectar-se», ha dit.

Simón també ha subratllat que «s'ha  comprovat amb anàlisi de laboratori» que la vintena de persones que reben l'alta no tenen coronavirus. Preguntat per un estudi que apunta que el període d'incubació pot arribar a ser de  24 dies, i no només de 14, Simón ha dit que seria en situacions «molt excepcionals» -que no es poden descartar- però que la informació d'aquest article «no és suficientment sòlida com per canviar» els protocols actuals.

També et pot interessar...