Presentació dels Xiquets de Torredembarra

Altres actuacions castelleres del primer cap de setmana d’octubre

A Torredembarra, diumenge hi van haver dues actuacions

Més enllà del Mercadal de Reus, Salt i el Serrallo, el mes d’octubre ha començat animat a les places castelleres. Aquest cap de setmana, Torredembarra amb doble actuació, Vila-seca i el Vendrell també han vist enlairar construccions.

 

Sant Pere i Sant Pau carrega el pilar de 6

A Vila-seca, dissabte a la tarda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es van anotar el 2de7, el 3de7 amb el pilar i el 4de7 amb el pilar. A la ronda de pilars, els va quedar a mitges un espadat de sis que van girar. 

 

Els del barri cooperativista celebraran aquest dissabte, a partir de les sis de la tarda, al Pla de la Seu, la diada de final de temporada al costat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Sant Cugat. S’espera, a falta dels últims assajos, que puguin optar a repetir el 2de8 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

 

A Vila-seca, la colla local va assolir una bona versió a la diada de Tardor. Els de la camisa blau turquesa van descarregar el 2de6, el 3de7 i el 4de6. La tercera colla a plaça, els Castellers de Tortosa, sortien de l’actuació amb construccions de 6 pisos.

Prèvia de Santa Teresa de 7

Dissabte a la tarda, els Nens del Vendrell van actuar al carrer dels Cafès amb l’objectiu de preparar la diada de la Fira de Santa Teresa d’aquest diumenge a la plaça Vendrell. La colla de la capital del Baix Penedès es va anotar el 3de7, la torre de 7, el 4de7 i el 5de7.

 

De cara a la Fira, els vendrellencs esperen tornar a descarregar els dos castells de la gamma bàsica de 8. En principi, la torre de 8 folrada quedaria aparcada.

 

Doblet de diades a Torredembarra

Diumenge al migdia, els Xiquets de Torredembarra van celebrar la seva diada de presentació. En una actuació a la plaça de la Vila i amb camisa blanca, la nova formació torrenca es va anotar el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i el 4de6.

 

A la mateixa actuació, la Jove de Vilafranca  també va sortir de plaça amb el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i el 4de6. Els  Xiqüelos i Xiqüeles del Delta  van fer un intent de 3de6. A la cita, també hi van ser els Castellers de la Il·lusió, que van fer construccions menors.

 

A la tarda, els protagonistes van ser els Nois de la Torre. Els de la camisa Blau cel van completar el 3de7 amb l’agulla, un intent de 3de7 aixecat per sota, el 4de7, un intent desmuntat de 4de7 amb el pilar i el 3de7.

 

Els Xicots de Vilafranca van descarregar el 4de7 amb l’agulla després d’un intent desmuntat, el 4de7 i el 3de7. La tercera colla a plaça, els Castellers d’Esparreguera, van sumar el mateix resultat que els de Cal Noi Noi.