Els alumnes que sí que han de tornar a classe el 25 de maig

El pla de desescalada organitzat pel Govern així ho estableix

Imatge d'una classe d'alumnes
Hi ha alumnes que tornaran a les classes en la fase 2 de la desescalada | Pxhere.com

Ahir Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, va realitzar una compareixença pública per donar a conèixer les fases del procés de desescalada que es durà a terme, en pro d'acabar amb el confinament total pel coronavirus. I dins d'aquesta roda de premsa va destacar les mesures imposades en matèria d'Educació.

En concret, es va exposar que les classes presencials tornarien per a tots els estudiants al mes de setembre, coincidint amb la posada en marxa del nou curs. No obstant això, també va indicar que un 10% de l'alumnat podrà tornar a les aules a partir de la fase 2 de la desescalada, és a dir, a partir del 25 de maig.

Qui són aquests menors que s'inclouen dins d'aquestes esmentades excepcions? Es tracta dels següents:

  • Els petits de 0 a 6 anys amb progenitors que no puguin teletreballar i tampoc puguin flexibilitzar la seva ocupació en pro de la conciliació familiar.
  • Nens i nenes de Primària que siguin especialment vulnerables i necessitin reforç.
  • De forma voluntària, els alumnes que acabin una etapa. És a dir, els de 4t d'ESO, els de 2n d'FP de grau mitjà i superior, els de 2n de Batxillerat i els que estiguin cursant l'últim any d'Ensenyaments de règim especial. En aquests casos podran reincorporar-se a les classes per repassar el que s'ha estudiat, i els de Batxillerat també per emprendre la preparació de les PAU.
  • De la mateixa manera, també podran tornar a les aules els estudiants que durant el temps de confinament total hagin tingut problemes per diferents causes, com la falta de connexió a Internet, per poder seguir les classes en línia.

Això sí, des dels centres educatius es vetllarà per la seguretat d'aquest alumnat. Per això, entre altres coses, s'establiran classes on no hi hagi més de quinze estudiants i, si això no fos possible, s'organitzaran torns rotatoris perquè no conflueixin molts al mateix temps. Així mateix, s'estableix que, a més, es podran combinar les classes presencials amb aquelles que es realitzen a través de la xarxa.


Comentaris

envia el comentari