La diputada electa del PPC al Congrés per Barcelona i portaveu del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, la nit del 10 de novembre de 2019

Álvarez de Toledo segueix incomodant al PP i demana abstenir-se a la moció de censura

Pablo Casado i Teodoro García Egea es decanten pel 'no', però reben pressions de determinats sectors del partit

Malgrat haver estat cessada de les seves funcions com a portaveu del PP al Congrés i recol·locada com a diputada rasa, Cayetana Álvarez de Toledo, parlamentària per la circumscripció de Barcelona, segueix atraient tota l'atenció mediàtica com a representant de l'ala més conservadora del Partit Popular. Mancada de visibilitat pública a causa de la seva destitució, Álvarez de Toledo aprofita el seu canal de YouTube per posicionar-se políticament.

Álvarez de Toledo diu 'no al no' a la moció de censura

Però no només això: no dubta a desafiar la direcció del seu partit i mullar-se amb decisions que sap que són contràries al rumb de la cúpula. Álvarez de Toledo pressiona, doncs, els comandaments de Gènova. Ho feia per darrer cop aquest dilluns, amb un vídeo que duia un títol ben clar: 'No al no'.

L'al·lusió del vídeo és ben clara. Aquest dimecres el Congrés iniciarà el debat de la moció de censura que Vox ha presentat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats. La votació es produïrà dijous, però el PP, que ja ha dit que no pensa votar-hi favorablement, encara no ha decidit si hi votarà en contra o s'hi abstindrà. Mentre la cúpula del partit —el president, Pablo Casado, i el secretari general, Teodoro García Egea— sembla decantar-se pel 'no', Cayetana Álvarez de Toledo els insta a l'abstenció.

Malgrat reconèixer que la moció de censura no té cap mena d'opció aritmètica de prosperar, Álvarez de Toledo creu que un 'no' del PP debilitaria la condició d'alternativa del partit i reforçaria la posició de Pedro Sánchez. Qui va ser la portaveu popular al Congrés fins l'estiu passat ha advertit que la derrota segura de la moció de censura «no justifica», segons el seu parer, la negativa del PP, ja que «per aquest mateix argument tampoc es podrien presentar altres propostes al Congrés». Álvarez de Toledo, doncs, augmenta la pressió a la cúpula del seu partit com a ariet des del sector més conservador de les files populars.