ÚLTIMA HORA

🔴 El TSJC suspèn el judici a la Mesa del Parlament

Amazon obrirà a Barberà del Vallès el segon centre més gran de Catalunya

La companyia de comerç electrònic llogarà una nau de 51.000 metres quadrats
Imatge del centre logístic de Castellbisbal | Amazon

 

Amazon segueix apostant per obrir nous centres logístics a Catalunya. Segons ha avançat TV3, la companyia de comerç electrònic obrirà una nova plataforma logística a Barberà del Vallès, en uns terrenys molt propers de la ITV del polígon Can Roqueta de Sabadell.

 

Es tracta d’una parcel·la de 80.000 metres quadrats, propietat de la promotora Goodman, on ja s’està construint una plataforma logística de 51.000 metres quadrats que constarà de dos edificis. Un cop les obres hagin finalitzat, la immobiliària llogarà la nau a la multinacional com ja va fer amb les instal·lacions de la Zona Franca.

 

De moment, però, des d’Amazon encara no han confirmat l’arribada d’aquest nou centre al Vallès Occidental, tot i que fonts consultades per TV3 asseguren que ja haurien començat a buscar nous mossos de magatzem que treballarien en altres centres fins que el nou centre logístic estigui enllestit.

Amazon aposta per Catalunya

L'obertura del nou centre a Barberà del Vallès ratifica l'aposta que en els darrers anys la multinacional del comerç electrònic ha fet pel nostre territori. Amazon va començar apostant per situar-se a zones properes al port de Barcelona i l'aeroport del Prat, amb l'obertura d'un centre logístic al Prat —el més gran de Catalunya amb 63.000 metres quadrats—, un de més petit a la Zona Franca, un d'urbà al carrer Rosselló de Barcelona i una seu en el 22@.

 

Les vies de comunicació per carretera també són molt importants, sobretot l'AP-7 perquè permet connectar amb França i la resta d'Europa. Per això, primer es va obrir un centre a Castellbisbal i després un altre a Martorelles. Ara, Amazon obrirà a Barberà del Vallès el seu setè centre a Catalunya, el segons més gran de tot el territori.

Catalunya tindrà més centres que la resta de l’Estat

Els set magatzems que Amazon tindrà a Catalunya són més dels que tindrà a tota la resta de l’Estat. L’altre punt neuràlgic de la multinacional es troba a la Comunitat de Madrid, on compta amb un centre logístic a San Fernando de Henares, dos més a Getafe i un d’urbà a Madrid. A València hi té una altra estació logística i a la ciutat toledana d’Illescas s’hi troba en centre més gran d’Espanya, amb 100.000 quadrats.