La línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat

Amazon ampliarà la seva presència a Catalunya amb dos nous centres logístics

Un d'ells es construirà al Logis Empordà, mentre que l'altre s'ubicarà a l'antiga fàbrica de Bacardi de Mollet

Amazon obrirà dos nous centres logístics a Catalunya. Segons ha avançat TV3 aquest dijous, un s'ubicarà a l'antiga fàbrica de Bacardi de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i l'altre al Logis Empordà, al Far d'Empordà. En aquest segon espai, segons la televisió pública catalana, ja s'hauria firmat l'adquisició d'uns terrenys de 85.000 metres quadrats —amb possibilitat de doblar espai— per construir un macrocentre, que també servirà per proveir França.

En aquest sentit, TV3 ha explicat que la multinacional nord-americana està tenint problemes per instal·lar-se en territori francès. Cal recordar que a finals del passat mes de febrer, el diari econòmic 'EjePrime' ja va avançar que el fons d'inversió Eurofund i el grup Logistics Capital Partners ultimaven la compra d'uns terrenys del Logis per ubicar-hi el centre logístic d'Amazon. Eurofund és una gestora de fons especialitzada en logística i centres comercials amb uns actius de més de 3.500 milions d'euros.

Novè i desè centre logístic de la companyia a Catalunya

Aquests dos nous centres logístics d'Amazon es convertiran en el novè i el desè que la multinacional instal·la a Catalunya. La multinacional està establint a Catalunya gran part de la seva base d'operacions a escala europea davant de les dificultats que té per fer-ho a França. De fet, l'obertura del centre logístic al Logis Empordà permetrà, per la proximitat, proveir també l'estat francès.

Cal recordar que la darrera inversió de la multinacional nord-americana a Catalunya ha estat el seu centre logístic de Rubí, amb una instal·lació de 25.000 m² i la creació de 100 llocs de treball directes i altres 300 d'indirectes.

Segona fase d'obres al Logis

L'operació coincideix amb la segona fase de les obres d'urbanització del centre logístic del Far-Vilamalla, que està previst que acabin el pròxim mes de juliol. Aquesta segona fase inclou la construcció de tots els vials del sector i compten amb un pressupost de 6,7 milions d'euros. Una vegada la segona fase de les obres finalitzi, CIMALSA posarà al mercat més de 328.000 m² de sòl logístic, que permetria la implementació d'entre 12 i 15 empreses del sector.

El Logis Empordà forma part d'un hub logístic del Far-Vilamalla, que incorpora l’actual estació intermodal de Vilamalla, amb capacitat per gestionar mercaderia ferroviària conteneritzada, frigorífics, granels i automòbils.