Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat

Amazon retira el plus salarial que va incorporar als seus treballadors per la pandèmia del coronavirus

Els sindicats demanen a l'empresa que canviï la posició

Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat. Imatge del 7 de març de 2018
Amazon va decidir pagar el complement salarial de Covid-19 per la bona feina de la plantilla durant la pandèmia | ACN

Amazon  ha comunicat als seus treballadors  que retira el plus salarial per la Covid-19, que consistia en un complement de dos euros per hora treballada per la bona feina de la plantilla durant la crisi sanitària de la pandèmia  del coronavirus. Malgrat això, la multinacional tecnològica ha decidit retirar aquest complement. Una decisió que va comunicar aquest dimecres, segons Crónica Global, a la plantilla. Els sindicats de la companyia asseguren que aquesta retallada  suposa al voltant d’un 20% dels salaris  dels treballadors.

Comissions Obreres explica que des del passat mes de març es va sol·licitar un salari extra de 290 euros per aquelles persones amb baixa mèdica, persones amb alt risc de contagi i totes aquelles a qui se li van avançar les vacances a causa del coronavirus. «Espanya no recupera la normalitat fins el 21 de juny, quan finalitza l’estat d’alarma, i altres països com Estats Units, on es troba la seu multinacional, encara viuen en  situació d’excepcionalitat», lamenta Douglas Harper, delegat del comitè d’empresa pel sindicat CC.OO. a Madrid.

Amenaça de vaga

Els diferents sindicats dels treballadors d’Amazon a Espanya han demanat que l’empresa canviï la posició i allargui, almenys, la retribució fins a finals de juny. Cal recordar, que la plantilla va amenaçar en fer una vaga  perquè no es complien les mesures de seguretat i higiene recomanades per combatre el contagi i la infecció de la Covid-19. Així es va denunciar des dels centres neuràlgics de l'empresa a Espanya, en les plantes del Prat del Llobregat i Torrejón de Ardoz. Van denunciar que diversos treballadors van haver d'abandonar les instal·lacions amb clars «símptomes de coronavirus».

Per una altra banda, lamentaven que les úniques decisions preses des de la directiva van ser eliminar les reunions d'entrada i sortida dels torns i separar els diferents grups de treballadors, així com guardar una distància mínima d'1,5 metres entre les persones. Unes accions que consideraven «insuficients». A més, explicaven que la desinfecció  de les plantes es feia per fases i que hi havia pocs  gels desinfectants. En aquest sentit, des del Ministeri de Treball es van fer diversos registres a les plantes per esbrinar si es complien les restriccions.