Amèlia Guàrdia, votant aquest 10 de novembre.

L'Amèlia de l'Arboç no falla a la seva cita amb les urnes als seus 107 anys

Ha participat en totes les eleccions generals des de la recuperació de la democràcia

L'acumulació d'eleccions que s'ha viscut aquest 2019 —dues generals i unes municipals, a més de les europees— no han minvat la decisió d'Amèlia Guàrdia de concórrer a la seva cita habitual amb les urnes als comicis del 10-N. Té 107 anys, és la persona més longeva de la demarcació de Tarragona, i a principis d'any es va trencar el fèmur, amb la qual cosa es desplaça en una cadira de rodes, però res d'això li ha impedit apropar-se al seu centre de votació de l'Arboç per exercir el seu dret a votar un cop més.

I és que Amèlia Guàrdia té molt clar que aquest és un dret que cal exercir i conservar, després que ella patís els més de 35 anys de dictadura franquista. Ha votat en totes les eleccions generals des de la recuperació de la democràcia, perquè recorda que va ser un dret que durant molts anys va tenir prohibit. El passat 28 d'abril ja va voler votar a l'Arboç, cosa que ha repetit aquest diumenge 10 de novembre.

 

Que els polítics facin ara «la seva feina»

L'Amèlia, com tants altres ciutadans, ja ha fet la seva feina. Ara, reclama que els polítics facin la seva. «Nosaltres ja fem la feina que ens toca, anar a votar, però ells sembla que no saben fer la seva, que és governar amb els resultats del que vota el poble», ha remarcat aquest 10-N l'arbocenca. Ella és de les poques persones que pot dir que va votar a les eleccions del 1936, les segones que les dones tenien dret a vot.

La implicació d'Amèlia Guàrdia amb la política no s'acaba aquí, sinó que a les eleccions municipals de passat 26 de maig va tancar la llista de la candidatura Canviem l'Arboç-Acord Municipal (CLAM), amb la peculiaritat que la que obria la llista era la seva néta, Montserrat Ventura. L'àvia de la demarcació de Tarragona complirà el pròxim 22 de novembre 108 anys, amb la determinació de seguir complint la seva responsabilitat amb les urnes mentre pugui