Sala de cinema tancada per la pandèmia del coronavirus.

Els teatres i cinemes de Barcelona i rodalies amplien l'aforament fins al 70%

Fins ara, l'aforament era del 50% a causa de la pandèmia

El Govern ha aprovat aquest migdia reduir les restriccions en l’àmbit cultural a Barcelona i altres 15 ciutats de la seva àrea metropolitana. Serà amb una resolució que entrarà en vigor quan es publiqui al DOGC, presumiblement aquest dimarts, i que permetrà, en concret, que els equipaments culturals i els cinemes puguin obrir fins al 70% del seu aforament, quan fins ara només ho poden fer fins al 50% a Barcelona i a 15 ciutats de l'àrea metropolitana. La mesura també afectarà a Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles, on es prorrogues 15 dies la resta de restriccions.

La mesura afecta Barcelona i les rodalies

La mesura abasta la ciutat de Barcelona i les de Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels. En ciutats amb restriccions, l'aforament continuarà amb el mateix percentatge que hi havia fins ara del 50%.

L'increment en l'aforament el va avançar el passat divendres la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, quan va dir que la mesura estava «molt a punt», després que hi hagués un acord entre els departaments de Salut i Interior, necessari perquè ho aprovés el Procicat. «És una bona notícia, tot just comencen les temporades (escèniques) i no és el mateix fer-ho amb un aforament o l'altre», va celebrar Ponsa. La presa d’aquest acord és el fruit de les reunions mantingudes darrerament entre el Departament de Salut i Protecció Civil del Departament d’Interior amb representants del Departament de Cultura.

Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles

Per altra banda, el Procicat també ha aprovat prorrogar 15 dies més les restriccions a Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles. No obstant això, en aquestes tres localitats del Vallès Oriental sí s’aplicarà l’ampliació, del 50% al 70%, dels aforaments permesos a equipaments culturals i cinemes. Davant d’aquesta ampliació d’aforament, des del Procicat s'ha demanat al sector cultural extremar els controls en les zones comunes dels equipaments per evitar aglomeracions.