El projecte d'ampliació del Parc de Bombers de Reus està a punt de veure la llum. Després d'unes gestions lentes, que avançaven amb comptagotes i es va arribar a estancar, l'Ajuntament de Reus portarà aquest divendres al ple municipal la cessió gratuïta a la Generalitat de Catalunya d'un solar destinat a l'ampliació i reforma integral de les instal·lacions dels bombers a la ciutat.
El ple del consistori reusenc ja va aprovar la modificació de la Revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Reus, amb l'objectiu principal d'avançar en la reforma integral del parc. En aquest sentit es va argumentar que dona resposta a la necessitat d'ampliació i millor funcionament d'unes instal·lacions, que gaudeixen de bona accessibilitat al territori al qual dona servei.
[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]
Una reforma integral necessària
A la ciutat de Reus, a més de les activitats pròpies del parc de bombers, també és seu territorial de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya; base territorial de les unitats especialitzades GRAF; centre territorial de recàrrega i manteniment dels equips respiratoris de la Regió d'Emergències de Tarragona i la Regió d'Emergències de Terres de l'Ebre.
El cap de la Regió d'Emergències de Tarragona (RET), Albert Ventosa, explicava a TarragonaDigital que volien «potencia Reus en diversos àmbits dins del que és el món de bombers». Per fer-ho, la seva idea era dotar de més importància l'escola de bombers que hi ha al parc o donar més importància a les especialitats traslladant part de l'estructura del GRAF amb seu fixa a la capital del Baix Camp. Aquesta previsió d'incorporar noves activitats al parc, requereix la necessitat d'una major superfície, a més de la reubicació d'alguns serveis actuals i la construcció d'un segon edifici. L'obra, en concret, es faria al solar municipal, situat entre els carrers del Mas Carpa i del Mas Tallapedra, amb una superfície de 2.326,55 metres quadrats.
Aquesta reforma integral també està motivada per l'antiguitat de les actuals instal·lacions, a més de requerir una adaptació als canvis que hi ha hagut a l'organització dels bombers. En aquest sentit, es donaria resposta a les necessitats actuals, a més de preveure'n de futures: adaptació de les instal·lacions a la normativa actual, adequació de les dependències a l’existència actual de bomberes, previsió d’augment de la plantilla, millora i augment de la superfície de les dependències generals d’acord amb els estàndards normalitzats actuals.