Imatge d'arxiu de la periodista espanyola Ana Rosa Quintana

La jugada secreta d'Ana Rosa Quintana que l'ha fet milionària

La presentadora torna a invertir en la seva faceta d'empresària

Ana Rosa Quintana s'ha convertit en l'accionista majoritària de la productora audiovisual Unicorn Content, un fet que li reportarà molts beneficis econòmics a causa de la bona acollida que tenen molts dels programes que tenen a diferents cadenes, com el mateix 'El programa de Ana Rosa' a Telecinco, 'En el punto de mira' de Cuatro o '120 minutos' de Telemadrid, entre altres.

L'empresa va ser creada per Xelo Montesinos, que ara serà la seva consellera delegada, i Ana Rosa Quintana serà la presidenta del Consell d'Administració. A més, Mediaset España té el 30% de la resta d'accions de la societat a través d'Audiovisuales Mediterráneo S.L.

Aquesta nova etapa de la seva vida sense dubte és una aposta pels continguts audiovisuals malgrat el mal moment que està patint el sector a causa de la crisi econòmica generada per la pandèmia de Covid-19. Tot i això, la productora va facturar 22,6 milions d'euros l'any 2019, un augment del 14,2% respecte de l'any anterior, així que l'aposta és mitjanament segura.

La productora està ben consolidada al panorama audiovisual espanyol, ja que compta amb diversos programes d'èxit a cadenes com Telecinco i Cuatro, i en l'àmbit autonòmic, a Telemadrid i Castella-la Manxa TV. Així doncs, tenen la realització de programes molt diversificada, un fet que ajuda a mantenir l'estabilitat econòmica d'una empresa d'aquest sector, perquè encara que un nou programa no funcioni, n'hi ha d'altres que sí que generen beneficis. 

Ana Rosa torna al mercat audiovisual

La compra d'Unicorn Content ha suposat la tornada d'Ana Rosa a la inversió en el mercat audiovisual, després de ser accionista del grup francès Banijay Group, del qual va sortir l'any 2008, quan Banijay va obtenir el 51% de la propietat de Cuarzo, la productora que Ana Rosa Quintana havia fundat l'any 2000 i que fins llavors havia produït 'El programa de Ana Rosa'.

Tres dels socis de Cuarzo van decidir vendre les seves accions, però Ana Rosa no ho va voler fer i va tenir temps fins a l'any 2017 per decidir si finalment es quedava les accions o executava una opció de venda. Finalment es va decidir per la segona opció, però tot el procés es va allargar més temps del previst.

Quan Ana Rosa va acabar venent les seves accions a Banijay, va signar també una clàusula de no-competència, motiu pel qual no podia invertir en noves empreses del sector. Afortunadament, aquest període pactat ja ha acabat i Ana Rosa ha pogut continuar diversificant els seus negocis amb la compra d'accions d'Unicorn Content, fent-se un lloc entre els grans propietaris de mitjans del país.