ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

L'andalús que, sense haver trepitjat Catalunya, aprèn català per «amor i passió»

El malagueny Antonio Díaz és un ferm defensor de les llengües minoritzades de l'Estat

Antonio

 Antonio | Twitter | @advetimo

 

L'amor per la llengua ha portat Antonio Díaz a aprendre català des de Màlaga, sense haver estat mai a Catalunya. El jove ha explicat al programa 'La primera pedra' de RAC 1 que parla cinc idiomes diferents i que el sisè, el català, l'estudia des de ja fa un any. Ho fa a través d'Internet però, a més, està en contacte amb amics seus catalans que l'ajuden a progressar dia a dia.

«Si t'agrada una llengua, si estàs enamorat d'una llengua, t'és igual si la parla molta o poca gent. Jo estimo la diversitat i m'és igual si la parlen milers de persones o poques», diu el jove. Antonio lluita per promoure les llengües minoritzades de l'Estat a les xarxes socials, sota el nom d''Advétimo'. És un defensor de la riquesa lingüística de tot el món.

Més enllà d'una eina política

«Tot és política, i les llengües també. La situació de les llengües minoritzades a l'estat espanyol està arrelada a la política estatal i autonòmica», afegeix Antonio. El jove andalús sap que la llengua s'utilitza, ara més que mai, com a eina política, però vol reivindicar-ne la culturalitat. Més que la utilitat que li tregui a aprendre idiomes, li interessa la diversitat lingüística i només estudia llengües per amor.

Sempre ha tingut aquesta afició que, a vegades, pot ser caòtica: «Com més n'aprens, més fàcil és fer-te un embolic». A la pregunta de per què estudia dret i no una altra carrera més encarada al seu interès per la lingüística, Antonio no té resposta. «És una passió i un amor que no podria descriure, no podria dir per què», confessa. Ara, a més de promoure aquestes llengües a través de les xarxes socials, vol crear un cercle d'aprenents de català i d'altres idiomes minoritzats a Màlaga.


Comentaris

envia el comentari