rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Una empresa catalana desenvolupa en mètode per analitzar sang amb una gota

Les primeres proves amb l'innovador sistema es podrien començar a implementar a finals de 2018
El nou mètode substituirà l'anàlisi tradicional. | Cedida

 

L'empresa catalana ReoDieX està desenvolupant un nou mètode que permetrà fer analítiques completes fent servir només una gota de sang. D'aquesta manera, se substituirà el mètode tradicional, on es fan servir agulles per extreure una quantitat determinada de sang intravenosa per analitzar-ne la composició.

 

D'altra banda, aquesta tècnica és deu vegades més barata i ràpida, segons fonts de la mateixa empresa investigadora. En aquest sentit, el mètode ha estat desenvolupat en el marc del programa d'emprenedoria del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil.

 

Nou mètode d'anàlisi de sang amb firma catalana

Fins ara han estat creats una sèrie de prototips per determinar si la sang del pacient presenta alguna anomalia, i s'espera que el model definitiu serveixi per detectar amb precisió si la persona té alguna malaltia. Segons informa la investigadora Samantha López, la nova tècnica ha de servir per detectar problemes com anèmies, infeccions i càncer.

 

Les primeres proves amb l'innovador sistema es podrien començar a implementar a finals de 2018 en qualsevol centre mèdic, tot i que alguns centres com l'Hospital Vall d'Hebron i el Clínic es podrien avançar.

 

Detectar Alzheimer en una anàlisi de sang

No és l´únic avenç que es produeix en el mateix camp aquest any, ja que investigadors de la Universitat Ruhr de Bochum, a Alemanya, haurien desenvolupat un sistema per detectar pacients d'Alzheimer a través d'anàlisis de sang. Aquest mètode funciona mesurant les quantitats d'una substància coneguda com a beta amiloide.

 

Aquestes molècules tòxiques s'acumulen de forma anòmala en el pacient uns 15 o 20 anys abans que es desenvolupi la malaltia. En aquest sentit, es va identificar la malaltia amb èxit en un 70% dels casos. Es tracta d'una altra opció econòmica i simple a alguns exàmens que existeixen en l'actualitat.