Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Òmnium Cultural i l'ANC del Vendrell homenatgen Clara Ponsatí

Li entreguen una carta d'agraïment signada per un centenar de vendrellencs

Montserrat Sendra, fent entrega dels obsequis a Clara Ponsatí.
Montserrat Sendra, fent entrega dels obsequis a Clara Ponsatí. | ANC del Vendrell

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès van voler fer un homenatge aquest passat cap de setmana a l'exconsellera d'Educació de la Generalitat de Catalunya Clara Ponsatí, que actualment està exiliada a Escòcia. Aquest dissabte 10 de novembre, en el marc del LXIV Congrés de l'Anglo-Catalan Society que es va fer a Bristol, Anglaterra, se li va fer entrega de dos obsequis i una carta.

L'encarregada de fer-li arribar aquests reconeixements va ser la filòloga del Vendrell Montserrat Sendra, en representació de les dues entitats. Els dos obsequis estaven relacionats amb Pau Casals, el compositor i violoncel·lista vendrellenc que també va haver de marxar a l'exili, en aquell cas per la Guerra Civil.  La carta, per la seva banda, estava firmada per més d'un centenar de persones del Vendrell i el Baix Penedès, expressant-li l'agraïment «per la tasca feta en la preparació i execució del referèndum de l’1 d’octubre» i el suport en el posterior exili que va haver d’emprendre.

Signatures recollides a l'acte setmanal de l'ANC

Totes aquestes signatures es van recollir el dissabte 3 de novembre, a l'acte setmanal de record als polítics empresonats i exiliats, que organitza l'ANC del Vendrell. Clara Ponsatí participava en la trobada d'acadèmics catalanòfils en una ponència titulada 'Political conflict in Catalonia and the limits of Spanish democracy'. En ella va parlar de les característiques històriques de la democràcia i la justícia espanyola que han portat, segons va apuntar, a la situació actual.

L'associació científica Anglo-Catalan Society va ser fundada el 1954 per promoure la cultura i els estudis catalans a la Gran Bretanya i a Irlanda i, entre els seus fundadors, també hi havia catalans exiliats, com el metge Josep Trueta o l’historiador Josep Maria Batista i Roca. Clara Ponsatí es va exiliar després de la DUI del passat 27 d'octubre del 2017 i ha estat una de les veus més clares a l'hora de reconèixer que el Govern de la Generalitat no estava preparat per impulsar una independència unilateral.