YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Espanya suma 11.958 casos de Covid i 298 defuncions, amb una incidència de 142 punts

El coronavirus segueix disparat a Espanya: Andalusia registra 20 brots actius

En les últimes 24 hores, s'han diagnosticat 90 nous infectats per la Covid-19

Transeünts amb mascareta en un carrer d'Extremadura
Andalusia registra 20 brots actius de coronavirus. | Catalunya Diari

Andalusia registra 20 brots actius de Covid -19 (15 en fase d'investigació i cinc en fase de control) a les províncies d'Almeria, Granada, Màlaga, Còrdova, Jaén i Sevilla, amb un total de 325 casos confirmats (58 més en 24 hores). Des del darrer balanç s'han detectat tres nous brots de coronavirus un a Sevilla capital (el primer registrat en aquesta província) amb nou positius, un altre a Màlaga capital amb onze contagiats i un altre a la capital granadina amb sis afectats, segons ha informat aquest divendres la Conselleria de Salut i Famílies.

Un dels brots més destacats és el que es va detectar a Còrdova, vinculat a una festa juvenil celebrada la passada setmana a la capital amb una assistència de 400 persones. Aquest focus ha sumat 29 nous afectats, arribant a la xifra de 36 positius en Covid-19, segons l'actualització de dades. La província cordovesa, que ha registrat el major augment de casos en un brot en aquesta jornada, també compta des de fa diversos dies amb un altre brot a la capital amb quatre afectats.

Granada, la província amb més afectats

A la província de Granada hi ha set brots confirmats. El detectat aquest dissabte a la capital, amb sis afectats; els dos registrats el divendres, també a la capital, amb cinc positius cadascun; el vinculat a una vetlla a Belicena, amb 58 afectats; un a la capital amb quatre contagiats, i altres dos, ja en fase de control, amb 37 i vuit casos positius, respectivament.

Almeria, amb quatre brots, té un total de 106 positius. D'aquests, 31 casos corresponen a un brot en un nucli de Berja, tot i que s'estan realitzant noves proves davant la possibilitat que el lot de PCR presentés algun defecte; 64 contagiats en un brot a el Ejido, que interrelaciona a empleats d'una empresa hortofructícola d'un mateix centre de treball i torn; i dos més a l'oest d'Almeria, amb cinc casos en fase d'investigació i sis afectats, en fase de control.

Per la seva banda, Jaén té des de dimecres un brot al districte sud amb quatre contagiats, sense canvis des de llavors. La província de Màlaga compta amb cinc brots, tres en investigació, detectat aquest dissabte i amb onze afectats, dos més amb sis i 16 casos, i altres dos en fase d'investigació, un vinculat a una residència de gent gran de Ronda, amb un sol positiu , i un altre a Màlaga capital, amb vuit afectats.

Cap mort per Covid-19 en el balanç d'aquest dissabte

En total, dels vint brots actius, set d'ells es localitzen a la província de Granada, amb un total de 123 casos positius, mentre que Almeria, amb quatre brots, suma 106 afectats, i Màlaga, amb cinc brots, té 43. Sevilla ha registrat un únic brot; Còrdova, amb dos brots, compta amb 40 contagiats, 31 més en 24 hores, Jaén manté quatre contagis en el seu primer brot actiu.

Andalusia no ha sumat cap mort per Covid-19 aquest dissabte, en una jornada en què s'han registrat 10 nous hospitalitzats, cap d'ells a l'UCI, i amb 90 casos diagnosticats per PCR en 24 hores, després que divendres sumés 68 i el dijous registrés la mateixa xifra que aquest dissabte, que és el major augment des de l'inici del període estival.

Segons la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia, els hospitals andalusos mantenen aquest dissabte 37 pacients ingressats, quatre més en les últimes 24 hores, dels quals set segueixen en una UCI, un menys que divendres. Cadis, Jaén, Màlaga i Huelva continuen sense pacients ingressats a UCI.


Comentaris

envia el comentari