Alerta Andalusia: Gairebé 100 brots actius amb uns 1.000 casos confirmats

Almería ha sumat 112 casos per PCR en 24 hores i Màlaga 85 positius

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
Andalusia comptabilitza quasi 100 brots actius de coronavirus aquest divendres, 7 d'agost | Catalunya Diari

Andalusia comptabilitza aquest divendres 96 brots actius de coronavirus, 81 en fase de recerca i 15 controlats, en totes les províncies de la comunitat.

Les dades mostren un total de 963 casos confirmats, 70 més en 24 hores, en sumar 14 nous brots en les últimes 24 hores, set a la Costa del Sol de Màlaga, dues a Granada, un a Sevilla, un a Huelva, un a Jaén, un a Còrdova i un altre a Cadis. Així ho ha informat aquest divendres la Conselleria de Salut i Famílies, que comptabilitza 309 casos per PCR i onze hospitalitzats nous, un d'ells en la Unitat de Vigilància intensiva.

Màlaga, la província amb més brots

Per segon dia consecutiu, Màlaga és la província que registra més brots, aquesta vegada un total de set i tots ells a la Costa del Sol, sumant 36 casos en aquests focus. Granada ha registrat dos brots, un al districte Sud i un altre a la capital, tots dos amb quatre positius. Sevilla ha sumat un únic focus aquesta jornada a la capital, amb set contagis, mentre que Huelva i Cadis també han sumat un brot cadascuna d'elles.

El brot de Huelva es localitza a Condado Capiña i el gadità se situa al districte Jerez-Costa Nord-oest, tots dos tenen quatre casos. El brot detectat a Còrdova té el seu origen en la capital, amb cinc positius, i el de Jaén, localitzat en el districte sanitari Nord-oest, també té cinc afectats. En aquesta jornada s'han donat per superats quatre brots, dos a Màlaga --un en la capital amb set afectats i un altre a la Costa del Sol amb quatre--, un altre en la capital amb Còrdova amb cinc positius i un de l'Aljarafe sevillà amb quatre casos.

Sevilla continua com la província amb més casos, un total de 215 en 19 brots actius, en haver sumat un nou brot en la capital amb set casos i donar per superat un a l'Aljarafe. A més, ha sumat nou contagis més en diversos focus, l'augment més destacat ha estat en el brot de Sevilla Sud que ha afegit sis afectats més, aconseguint la xifra de 21. No obstant això, el brot més nombrós continua sent el de Montellano, vinculat a un militar que va tornar de Lleó i va celebrar una reunió per a festejar el seu ascens de categoria laboral, amb 44 contagis. Dos brots de la província sevillana han passat en aquesta jornada a la fase de control.

Còrdova és la segona província amb més positius en brots, ja que té 198 casos en vuit focus, després de detectar un en la capital amb cinc afectats, on s'ha donat per superat també un focus amb cinc casos. El brot vinculat a una discoteca en la capital amb 117 contagiats continua sent el més nombrós.


Comentaris

envia el comentari