Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

«Una proposta per governar Catalunya, no per fer una obra de teatre ni un show»

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón, envia un dard directe a JxCat

Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.
Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. | ACN

«Si t'ho penses, PDeCAT» és l'eslògan electoral que el Partit Demòcrata ha escollit per a les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer. Tot just aquest dijous, la formació que liderarà Àngels Chacón presentava els seus primers cartells per als comicis sota aquest lema en un acte celebrat a Barcelona on la candidata va estar acompanyada pels caps de llista per Tarragona, Girona i Lleida, Marc Arza, Jaume Dulsat i Marc Solsona, respectivament.

«Nosaltres presentem una proposta per anar a governar Catalunya, no per fer una obra de teatre ni un show de televisió»

La presentació, però, va anar més enllà de l'eslògan i dels cartells i hi va haver temps per posar sobre la taula algunes de les propostes polítiques del Partit Demòcrata. En el torn de preguntes, es va produir una de les declaracions més eloqüents d'Àngels Chacón, que es va interpretar com un dard directe a JxCat, que ha presentat una candidatura farcida d'independents:

«Nosaltres presentem una proposta per anar a governar Catalunya, no per fer una obra de teatre ni un show de televisió», va dir l'exconsellera d'Empresa i ara candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat. Una ironia amb què Àngels Chacón va voler qualificar la llista de JxCat, que es caracteritza per la presència d'independents de diversos àmbits socials. «Per això a les nostres llistes hi ha gent seriosa, responsable i que ha gestionat», va explicar Chacón, en defensa de la proposta electoral del PDeCAT.

Chacón defensa candidats serioses i que no facin «espectacles o performances»

«Els nostres candidats defensen els ideals, el territori i els sectors», va dir la cap de cartell demòcrata, que ha reblat el seu dard al partit de Carles Puigdemont afirmant que «no fitxarem algú perquè sigui més popular a Twitter o sigui més conegut».

«El país està en una situació crítica, ens cal gent que sàpiga el que es fa, no gent popular, perquè després veiem el que passa: la situació és prou complexa per no deixar el país en mans de qui no té prou experiència», va deixar anar Chacón, que va defensar que «si en les nostres llistes hi ha alcades és perquè són gent que ha demostrat que estan gestionant la realitat, no estan fent espectacles o performances».

Tot plegat, unes hores abans que se sabés que la Junta Electoral (JEC) ha decidit que el PDeCAT heredi els drets electorals de la coalició JxCat que es va presentar el 2017. Llavors, JxCat era formalment una coalició electoral entre el PDeCAT i CDC. Com que el Partit Demòcrata és l'única d'aquestes dues formacions que es presenta als comicis de 2021, la JEC considera que els espais de propaganda electoral gratuïta i la presència als debats ha de ser per al PDeCAT i que en cap cas pertanyen a JxCat, el partit, perquè malgrat la coincidència en el nom, no formava part de la coalició d'ara fa tres anys.