Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Àngels Ollé al faristol del ple de Reus

Àngels Ollé tindrà una plaça al seu nom a Reus malgrat l'oposició de Cs

La formació taronja ignora tota la trajectòria docent i pedagògica d'Ollé i s'hi oposa perquè era independentista

Aquest divendres el saló de plens de Reus torna a tenir activitat. La sessió del plenari que correspon al mes de setembre és la primera que torna a ser presencial. Amb l'arribada de la pandèmia es va fer el salt als plens telemàtics, i ara s'ha tornat al palau municipal.

Aquesta tornada ha servit per implantar noves eines que permetin donar compliment al reglament municipal. Els regidors que ho necessitin i ho justifiquin podran seguir i intervenir al ple des de casa. Mentre es mantinguin les restriccions, a més, també s'ha modificat la distribució del saló de plens.

Els bancs per al públic han quedat apartats al fons de la sala i s'han instal·lat taules i cadires. L'objectiu és que els 27 regidors puguin ser al ple mantenint les distàncies de seguretat marcades per les restriccions actuals. Per tant, una part del govern i els portaveus municipals participen des de les bancades habituals.

La resta ho fan des de les cadires i taules habilitades a l'espai per al públic. La ciutadania que vulgui seguir el plenari ho pot fer a través d'internet. Han intervingut des de casa la regidora Socialista, Camina Pozuelo, i la regidora de Participació, Bon Govern i Recursos Generals, Montserrat Flores.

Cs vota en contra de la plaça de Maria Àngels Ollé

El ple en si ha començat amb el que havia de ser un mer tràmit. La comissió de vials proposava nom per a una nova plaça. Es tracta de l'espai que ha quedat davant de l'escola Mowgli amb la reforma del passeig de la Boca de la Mina.

El nom proposat era el de Maria Àngels Ollé, vinculada històricament a l'escola i a l'educació i la llengua catalanes. Daniel Recasens, regidor d'Educació, n'ha repassat el currículum professional. Ha recordat que va ser autora de nombroses publicacions dedicades a difondre la llengua catalana.

També de literatura infantil, com va ser professora universitària a la URV. També col·laboradora habitual en mitjans de comunicació i revistes especialitzades en l'educació i la infància, des de Faristol a Cavall Fort. La seva trajectòria també passa per haver-se implicat en la revista In-fan-ci-a i en l'Associació de Mestres Rosa Sensat. 

En resum, ha recopilat el regidor, una persona fortament arrelada a la docència i a la llengua. La proposta per posar el seu nom a la plaça s'ha aprovat amb els vots de tots els regidors del ple excepte els de CsDébora García, la portaveu de la formació taronja, ha justificat el seu vot en contra.

Considera que no se li atorga la plaça per tota una vida de dedicació a l'ensenyament i la docència. Ha defensat que aquest honor se li concedia exclusivament i especialment pel seu independentisme. Ha recordat que s'havia implicat en diferents iniciatives en aquest sentit.

De fet, Ollé va ser fundadora del col·lectiu dels Avis i Àvies per la Llibertat. La reacció de García ha agafat a contrapeu al plenari. De res ha servit que l'alcalde, Carles Pellicer, recordés de nou el currículum d'Ollé, i la votació ha recollit 25 vots a favor i dos en contra, els de Cs.


La situació ha incomodat el ple, prova d'això ha sigut el mateix Pellicer, que durant la següent intervenció estava visiblement emocionat. Ha reaccionat d'aquesta manera també Marina Berasategui, que era la següent regidora que intervenia.