Els animals del Zoo de Barcelona mengen fruita congelada per fer front a l'onada de calor

Durant l'estiu es renoven més freqüentment les zones de bany i els abeuradors
Zoo BCN
Un animal del zoo de Barcelona menjant un bloc de fruita congelada | CatalunyaDiari.cat

 

El Zoo de Barcelona ha posat en marxa una sèrie de mesures per tal de combatre els efectes de l'onada de calor sobre els animals, tot i que alguns estan preparats per suportar altes temperatures.

 

La mesura principal és que es proporcionen fruites congelades i es modifica la forma en què es presenta el menjar, fins i tot, la forma d'obtenir-lo. Per exemple, l'enterren perquè els animals l'hagin de buscar o l'amaguen en un objecte amb forats. La dieta dels animals creix també en fruita de temporada que se'ls dóna en forma de gelats, síndria o meló congelats per als elefants, brou o suc per als óssos i blocs de fruita per girafes, entre d'altres.

 

Durant l'estiu, els cuidadors també renoven més freqüentment les zones de bany perquè l'aigua estigui més fresca, així com els abeuradors. A més, els aspersors que polvoritzen l'aigua també s'utilitzen per refrescar els animals.

 

Zoo Barcelona
Cuidador donant glaçons amb menjar al recinte dels suricates | EFE

Gràcies a la vegetació abundant i la cobertura de l'arbrat la majoria dels animals tenen accés a zones interiors i ombra, així que poden triar protegir-se del sol. El parc zoològic és considerat com un refugi climàtic dins de la ciutat, ja que la vegetació fa que el recinte estigui a tres graus per sota de la mitjana de la resta de la ciutat. Comentaris
Patricia García Ventura
Molt Bona idea, pobres animals tancats amb aquesta calor

envia el comentari