Anna Gabriel participa en el nou disc del grup valencià El Diluvi

L’exdiputada de la CUP s’ha atrevit a recitar en la cançó protesta «Heroïnes de la fosca nit», primera del nou disc ‘Junteu-vos’

Anna Gabriel, a Suïssa, ha col·laborat en el nou disc del grup valencià El Diluvi | CatalunyaDiari.cat

El grup valencià de folk modern El diluvi ha presentat aquest dimecres el videoclip de la primera cançó «Heroïnes de la fosca nit», del seu nou disc ‘Junteu-vos’. El que destaca d’això és una de les veus que reciten la lletra: Anna Gabriel, exdiputada de la CUP i a l’exili a Suïssa des de fa poc més d’un any.

La dirigent anticapitalista ha participat en el darrer disc del grup valencià que sortirà a la llum en els pròxims i, mentrestant, es pot gaudir de la seva primera cançó a les seves xarxes socials, a la seva pàgina web i al seu canal de YouTube. En ella Anna Gabriel no canta, només recita alguna de les frases que obren concretament dues cançons del recopilatori.

Anna Gabriel recita en una cançó protesta

El nou disc de El Diluvi, produït per David Rosell, veurà la llum concretament el 12 d’abril i el grup el presentarà a la Sala Apolo de Barcelona el pròxim 27 d’abril, juntament amb l’artista Xavi Sarrià. Cal destacar que el conjunt va ser creat el 2011 i aquest cop s’han inspirat en el poema ‘Poemari incomplet’ de la poetessa Majo Doménech qui va ser autora d’altres lletres del grup com ‘Tendresa insubmisa’ i ‘I tu, sols tu’.

Els components de El Diluvi van viatjar fins a Suïssa per trobar-se amb Anna Gabriel, qui a més a més és fan de la banda. Conjuntament han col·laborat en la primera cançó ‘Heroïnes de la fosca nit’ on parlen sobre l’alliberació de les dones, un tema recurrent dels valencians, i la necessitat d’esborrar els referents i les paraules que a hores d’ara ja han quedat antiquats.

D’aquesta manera, l’exdiputada de la CUP s’ha atrevit a variar la discreta agenda dels altres dirigents polítics a l’exili, excepte potser Puigdemont, que només fan algunes entrevistes i petits actes polítics en defensa dels drets humans. Anna Gabriel serà tot un reclam per al nou disc del grup valencià que han declarat: «Necessitàvem la veu d'Anna Gabriel perquè veiem injust que estigui lluny de casa i que no li deixen tornar».

  • També et pot interessar: Un conseller de la CUP Barcelona troba dues bales a la seva bústia

Comentaris

envia el comentari