Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'Antònia ha estat la primera persona en rebre la vacuna de Janssen a Catalunya

Si tens hora per vacunar-te i no pots anar-hi, anul·la la cita: així es fa

Segons el Departament de Salut, entre un 8 i un 10% de persones no es presenta a posar-se el vaccí

Un dels grans problemes que s'està trobant el Departament de Salut durant el procés de vacunació són les persones que tenen cita per rebre el vaccí i que finalment no es presenten. És per això que s'ha fet una crida perquè aquells que hagin reservat dia i hora i no hi puguin anar, desprogramin la cita. El motiu d'aquesta petició és que, ara com ara, s'està punxant majoritàriament Pfizer, que té unes condicions de conservació més complicades.

Segons ha explicat Salut, anul·lar la cita per vacunar-se és fàcil. Només s'ha d'anar a la mateixa pàgina en què es va demanar dia i hora —vacunacovid.catsalut.gencat.cat— i un cop dins, cancel·lar la cita i, si s'escau, demanar-ne una de nova. Així mateix, també es pot fer la gestió a través del telèfon 061. Des del Departament s'ha recordat que «les absències ens fan disminuir el ritme de vacunació i allunyar-nos de la immunitat de grup».

Segons va explicar el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, aquesta qüestió és «un problema seriós». En aquest sentit, ha explicat que «quan descongeles la vacuna de Pfizer, la vida segura que té és de només cinc dies. En llocs com la Fira Barcelona ens hem arribat a trobar un 8 i 10% de persones que no venen. Això són entre 400 o 600 vacunes».

Vergés demana celeritat al Ministeri de Sanitat sobre la vacunació

D'altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat al Ministeri de Sanitat i al govern espanyol que «accelerin les decisions» sobre els termes pendents de la vaccinació. Vergés ha apuntat que «és molt difícil» gestionar la pandèmia i «organitza-ho tot» i les decisions queden «penjades». La consellera de Salut ha destacat que s'hagi autoritzat el vaccí de Jansen sense limitació d'edat, però ha reclamat que es resolgui què passa amb les segones dosis d'AstraZeneca.

Sobre aquesta qüestió, ha carregat contra el govern espanyol, assegurant que «no calia fer tant enrenou i deixar a mitges i partits els col·lectius essencials. Les decisions del Ministeri de Sanitat han estat un desgavell i reclamem decisions i que no donin puntades de peu endavant».