Josep Cuní a Catalunya Ràdio

Josep Cuní reapareix a TV3 amb una 'bomba': «És tornar a començar»

Josep Cuní ha tornat als micròfons de Catalunya Ràdio

La celebració dels 40 anys d'emissions de Catalunya Ràdio i TV3 està portant moltes sorpreses. Després de la gran cursa d'aquest diumenge, on van participar les cares més conegudes de tots dos mitjans, la cadena pública va voler continuar la celebració amb un dia ple de retrobaments.

L'emissió especial de la corpo va començar aquest dimarts a les 6 del matí. Una emissió especial en un dia especial en què presentadors de diverses èpoques van tornar a posar-se davant d'un micròfon groc. 

Alguns dels personatges mítics que s'hi van retrobar són Mònica Terribes, Pep Guardiola, Jordi Basté, Xavier Fuentes, Josep Cuní, entre d'altres, tornaven a casa seva. I, entre aquests, no ha pogut faltar un retrobament molt especial per tothom, però sobretot per Helena García Melero, qui va començar la seva trajectòria el 2004 a Els matins al seu costat.

Josep Cuní torna a Catalunya Ràdio

L'històric presentador, Josep Cuní, també va voler formar part de la celebració dels 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio. Cuní va ser el primer que va conduir el programa matinal de Catalunya Ràdio. Sota el nom d'El matí de Josep Cuní, el presentador el va conduir durant 10 anys.

El 1995 va cedir el programa. Va passar a dir-se El matí de Catalunya Ràdio i va anar presentat pel seu company, Antoni Bassas.

La trajectòria de Cuní no només es remunta a la ràdio, sinó també a la televisió. Va presentar les tardes de TV3, el 1994, amb La cosa nostra, i també L'aventura quotidiana del 1999 fins al 2001 i, Coses que passen, 2002-2004.

Helena García Melero i Josep Cuní al 'Tot es mou'
Melero i Cuní van recordar la trajectòria del periodista. | TV3

A més, també va ser la cara de la franja matinal amb el magazín Els matins fins al 2011, quan va abandonar la cadenaEl presentador va posar el punt final a la cadena pública el 2011, quan va fitxar per 8tv per conduir 8 al dia

Després de deixar la televisió privada del Grup Godó el 2018, va fitxar per SER Catalunya on va fer el matinal Aquí, amb Josep Cuní. Un matinal que va durar quatre anys, ja que, des de 2022, Cuní condueix l'informatiu 24 horas de RNE.

Aquest dimarts, el comunicador va deixar els micròfons de RNE per poder assistir a la celebració de la corpo. Va tornar als estudis de TV3per visitar el plató del Tot es mou d'Helena Garcia Melero, on va reflexionar sobre la seva etapa.

«Havíem de mirar-nos fit a fit amb les cadenes espanyoles»

La visita de Josep Cuní va servir per fer un repàs sobre com el presentador va arribar a la cadena, i també per explicar diferents anècdotes sobre la seva etapa a Catalunya Ràdio.

Josep Cuní a Catalunya Ràdio
Josep Cuní actualment és presentador a RNE. | TV3

L'històric presentador va explicar que, quan va arribar a la ràdio pública, la seva obsessió era que Catalunya Ràdio no fos només una ràdio regional. «La meva obsessió era que fos una ràdio que mirés fit a fit amb les grans cadenes espanyoles».

«Em deien des de Madrid quan els vaig dir que marxava: ¿Pero tu harás rádio en catalán? I jo els responia, 'sí, claro'», ha explicat Cuní. 

«És un tornar a començar»

Helena García Melero va aprofitar per preguntar-li sobre la seva nova aventura a RNE per fer-se càrrec de les nits. El presentador ha reconegut que ha estat un «tornar a començar».

El periodista ha admès que volia fer altres coses, però aleshores el van fer un plantejament interessant, però s'ho va replantejar. L'horari li permetia donar temps i tenir temps per a la reflexió tranquil·la i serena i, l'altra, el fet de dir: «si la meva mirada periodística des de Catalunya i per Catalunya, pot contribuir a replantejar les mirades majoritàries des de Madrid per tot Espanya, doncs provem-ho. I, allà em vaig embarcar».

Helena García Melero i Josep Cuní recorden la seva etapa junts
Melero i Cuní van recordar la seva etapa junts a 'Els Matins' el 2004. | TV3

En parlar sobre com serà la ràdio del futur, el presentador va afirmar que: «És evident que estem en un moment de cruïlla, però en aquell moment semblava que el 'Tot està per fer i tot és possible' tingues més vigència. El dubte que tinc ara és si ara tot és tan possible com ens semblava en aquella època».

«Les coses han canviat substancialment, tenen poc a veure. Tenim una tecnologia al nostre abast que condiciona les nostres actituds i, també tenim una obsessió per ser moderns que ens fa abandonar una sèrie de qualitats i valors, com si ja no estiguessin de moda». «Hem d'escoltar a tothom i ser sensibles a tothom», ha indicat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!