Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'una carretera amb retencions.

Anuncien un canvi definitiu a l'AP-7 a partir d'aquest divendres i ja s'està aplicant

El nou límit de velocitat ja ha entrat en vigor

Canvis importants en l'autopista que creua el territori català a partir d'aquest divendres. L'AP-7 modifica el seu límit de velocitat a 100 quilòmetres per hora, sent una de les mesures previstes en el pla de Govern i Estat per reduir la sinistralitat viària. De totes maneres, aquesta reducció no serà efectiva en tota la via, aquest divendres, vint-i-cinc de novembre, només serà obligatori al tram que va de Granollers a El Papiol. 

Aquest era un dels punts que el Servei Català de Trànsit (STC) volia modificar per l'alta quantitat d'accidents que es produeixen. Així doncs, des del quilòmetre 133 al 161, la velocitat màxima de la via serà de 100 km/h. En un comunicat Trànsit ha assegurat que s'establiran controls de velocitat amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra i controls d'infraccions amb els mitjans aeris del SCT.

Es preveuen nous canvis en la via catalana pròximament

També s'ha notificat que s'instal·larà en aquest mateix tram un sistema de velocitat variable controlat per Trànsit. Tots els canvis es publicaven a primera hora d'aquest divendres des del perfil oficial de Twitter de Trànsit. «Entra en vigor el nou límit de velocitat de 100 km/h a l'AP-7 al tram Granollers-Papiol (pk 133-161)». 

Aquesta ha estat una de les mesures del pla d'actuació pactat al novembre entre el Govern i el Ministeri de Transports per reduir la sinistralitat. El pla preveu actuar en quatre trams de l'autopista sumant un total de vuitanta-tres quilòmetres. A banda de l'esmentat,  la reducció s'aplicarà al tram que va des de Calafat a l'Ampolla (Baix Ebre). 

Per altra banda, d'Altafulla a Constantí (Tarragonès), direcció sud, es col·locarà un radar de tram per garantir que no se superin els 120 km/h. Finalment, a la ronda de Girona, un dels quatre carrils es convertirà en un vial reservat a les incorporacions i sortides. 

Un 48% més de trànsit

Cal destacar que aquest 2022 l'autopista acumula un total de vint-i-tres víctimes mortals, el 17% de les 135 persones que han perdut la vida a les carreteres catalanes. A més a l'AP-7 s'han registrat un total de quaranta-cinc ferits de gravetat.

Finalment, cal remarcar que des de l'alliberament dels peatges en aquesta via la mobilitat ha augmentat un 40% i les congestions per sinistres s'han duplicat (increment del 98%). En aquest sentit, les noves mesures pretenen reduir la sinistralitat i les congestions, en definitiva millorar el servei d'aquesta autopista.