ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

L'any 2022 els cotxes duran un sistema que els obligarà a respectar el límit de velocitat

La Unió Europea aprovarà un sistema de càmeres i GPS integrat als cotxes i que els obligarà a respectar la velocitat de la via on circulin

Sistema ISA
El sistema no permetrà superar la velocitat màxima de cada tram | Twitter

D'aquí a pocs anys els vehicles no podran passar el límit de velocitat establert, bàsicament perquè portaran un sistema que obligarà als turismes i furgonetes lleugeres a adaptar de manera automàtica la velocitat del vehicle, segons el que marquí la via. Un cop activat aquest sistema no es podrà passar el límit de velocitat, ni tan sols prement l'accelerador, ja que el mecanisme es bloqueja per impedir passar-se del màxim de velocitat.

  

La mesura espera ser aprovada el proper dimarts a la Unió Europea, des d'on volen acabar amb l'excés de velocitat i impedir així accidents relacionats. El sistema, instal·lat a l'interior dels vehicles, s'anomena Assistent de Velocitat Intel·ligent (ISA) i el Parlament Europeu esperà aprovar aquesta mesura per activar-la l'any 2022.

  

Es podrà apagar el dispositiu

En un principi, la proposta de la Comissió Europea no donava l'opció que es pogués apagar l'ISA un cop estigui operatiu. L'aparell s'hauria de posar en funcionament cada vegada que s'encén el motor i per tant mai es podria passar el límit de velocitat establert. Finalment, i després de les demandes dels fabricants la UE ha acceptat algunes condicions menys restrictives, com que els conductors puguin parar el sistema un cop encès el vehicle.

La DGT actualiza periódicamente la lista de radares en las carreteras españolas
Els conductors podran apagar el sistema una vegada el cotxe estigui en funcionament | EspañaDiario

Segons han explicat, el sistema de detenció de límit es produeix a través d'una càmera que detecta els senyals i també d'un GPS connectat. Però aquests dispositius encara tenen un marge d'error del 10%. El problema és que les càmeres, en trams d'obres, no sempre es veuran correctament i que els GPS solen necessitar actualitzacions que es queden endarrerides.

La Unió Europea té la intenció de què cap vehicle pugui anar a més de 120 km/h a carretera i aconseguir així una important reducció dels accidents de tràfic. Cada any, les carreteres es cobren milers de morts cada any a Europa. Amb aquest sistema les autoritats europees creuen que l'any 2038 es puguin salvar 24.739 vides i evitar 140.740 ferits greus.


Comentaris

envia el comentari