Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Conferència Valls.

El Moviment Educatiu de l’Alt Camp celebra el 1r aniversari centrat en la formació pedagògica de la comarca

La pandèmia de la Covid-19 ha truncat part de la programació prevista i ha obligat a reformular algunes activitats

Ja fa un any que naixia el Moviment Educatiu de l’Alt Camp per contribuir a la formació pedagògica a la comarca. Ho feia amb moltes ganes i a través d’una llavor que havia estat força temps reposant per agafar energia i poder emergir amb força. Així, un grup de mestres de la zona, van compartir estones de debat, utopies educacionals i reflexions que, finalment, es van plasmar en aquest moviment.

[predef-nofollow]telegramtgndigital-604[/predef-nofollow]

Les persones que integren el projecte asseguren que «ha estat un  any intens, amb diverses propostes, totes elles viscudes amb molt d’entusiasme i amb una gran assistència de públic». Alhora, afirmen que el MEAC no solament se centra en el col·lectiu dels docents, «sinó que pretenem que sigui més ampli i pugui arribar a més persones entusiasmades en l’educació, el desenvolupament i la criança i, per aquest motiu, les activitats estan obertes a docents, famílies, i persones interessades, sobretot en l’educació de les persones».

Reflexió pedagògica en un context de resiliència

La qualitat i la  reflexió pedagògica en les aportacions a la societat són el pal de paller del moviment. A més, en el context de resiliència actual, s’ha encetat un nou camí en aquesta línia, ja que l’acompanyament de les persones a través de l’educació esdevé fonamental i «la convivència a les aules, la relació amb les persones i les emocions sorgides d’aquesta nova realitat evidencien que cal  una actualització pedagògica continuada de les persones implicades, sobretot, en l’educació», expliquen des del MEAC.

Fundadores del MEAC
Les fundadores del MEAC | Cedida

El model d’escola pública, a debat

Al llarg d’aquest any, el MEAC ha programat diferents activitats al voltant dels objectius fundacionals fixats. El debat d’educació d’escola pública fet a l’escola Mare de Déu de la Candela  de  Valls, per exemple, va aplegar bona part de les escoles del territori i va servir per reflexionar sobre la formació de les mestres amb els representants dels diversos sectors educatius, des de les escoles bressols, les escoles d’infantil i primària o els centres de recursos.

Per altra banda, una de les activitats que ha tingut més bona acollida ha estat la performance de joc constructiu, una activitat en família, on petits i grans es van poder endinsar en el món de la creació de la  Città Infinita. Alhora, tenint el joc com a motor de l’aprenentatge, alguns mestres van fer un viatge, a Nuremberg, Alemanya, per visitar la fira de la joguina, un esdeveniment a nivell mundial que inclou les novetats de les joguines i jocs.

No obstant això, la pandèmia de la Covid-19  ha truncat algunes de les activitats previstes i, en el context actual, el MEAC treballa per reformular-les i oferir-les de manera virtual, sense deixar de banda la qualitat pedagògica i educativa. En aquest sentit, la propera activitat que farà serà l’1 de desembre, i pivotarà al voltant del poder dels contes amb  Jordi Amenós, terapeuta.