Aparcaments impulsa quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a l'anella mediterrània

Amb els punts de recàrrega inaugurats avui per part del conseller de mobilitat, Josep Acero, i l'alcalde en funcions José Luís Martín, Tarragona ja disposa de set punts a diposició dels usuaris dels vehicles elèctrics

Nou pas endavant en l'aposta per la mobilitat elèctrica de l'ajuntament de Tarragona. Aquest matí de dimecres, 8 d'agost, el conseller de l'àrea, Josep Acero (PP), acompanyat pel gerent de l'empresa municipal Aparcaments, Sergi Arts, i l'alcalde en funcions, José Luís Martín (PP), han presentat els 4 nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics que s'han instal·lat a l'anella mediterrània.

El motiu d'haver fet aquesta instal·lació a l'anella és, segons, ha explicat Acero, «purament tècnic». Amb els punts de recàrrega que han entrat en funcionament aquest dimecres, que poden carregar 100 quilòmetres d'autonomia en una hora, Tarragona ja en disposa d'un total de 7, els 4 de l'anella mediterrània i els 3 que ja existeixen a l'aparcament del Saavedra.

En declaracions als mitjans presents a l'acte de posada en funcionament, el conseller de mobilitat, Josep Acero, ha explicat que «són els primers carregadors en trama urbana a la ciutat de Tarragona, funcionaran gratuïtament fins passat Santa Tecla i passat Santa Tecla es podrà reservar l'espai a través d'una aplicació»

El també president d'Aparcaments municipals ha fet una clara defensa de la mobilitat elèctrica, «és el futur», i ha avançat que «al setembre s'inclouran dos cotxes elèctrics a la flota del consistori i es portarà el Pla de Mobilitat al ple municipal i a l'octubre començarem amb diferents campanyes per fer conèixer tots aquests punts de càrrega i ho volem fer implicant a operadors privats i centres comercials».

Noves estacions de càrrega a Tarragona

«En poques setmanes», segons ha informat l'ajuntament, «s'inauguraran els carregadors de la Imperial Tàrraco, Tabacalera, la Vall de l’Arrabassada i Les Gavarres». Des del consistori s'ha detallat l'estat en el qual estan les que serien sis noves estacions per vehicles elèctrics: «en els d'aquest dimecres, falta l'aplicació per possibilitar el pagament; a Les Gavarres estem pendents que la companyia elèctrica dugui a terme els treballs d'embrancament per tal de tenir subministrament, la mateixa situació en la qual es troba l'estació de l'Arrabassada».

I pel que fa a la que ja està instal·lada a la Tabacalera, a l'avinguda Vidal i Barraquer, «falta el subministrament elèctric», mentre que la de la plaça Imperial Tàrraco s'ha explicat que «les obres es realitzaran al setembre».