IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Aparicions a la vila de Gràcia de Barcelona

Es tracta del primer 'poltergeist' documentat a Catalunya

Imatges del cas publicades durant l'època | Revista Estampa y Crónica

La nit del 10 de febrer de 1935 es va registrar un cas de poltergeist en una casa del barri de Gràcia de Barcelona, es tracta del primer cas en què un fenomen d'aquest tipus va quedar documentat. Els fets van passar en un habitatge del número 43 del carrer Francisco Giner de Barcelona, on vivia la família Montroig, i els primers signes de l'aparició paranormal van aparèixer a altes hores de la nit, quan el pare, que era vigilant nocturn, ja havia marxat a treballar. Com explica Sílvia Lagarda-Mata a Fantasmes de Barcelona, de sobte, la família es va despertar per uns cops molt forts que se sentien per tota la casa, i esverat pel gran soroll, el fill més gran es va aixecar i va encendre el llum, i va poder veure com els calaixos s'obrien sols i queien a terra provocant un gran enrenou.

Tan fort era el soroll que provocava aquell fenomen inexplicable, que tots els veïns de l'edifici es van despertar i espantats perquè no sabien què passava, van avisar el vigilant de la zona i el sereno, que van anar-hi per inspeccionar la casa, però van ser incapaços de descobrir què passava. L'endemà a la nit, els cops i els sorolls van tornar encara amb més intensitat. Sense saber què més davant d'un cas tan insòlit, el propietari del pis va anar a la caserna de la Guàrdia Urbana per denunciar els fets, que va decidir obrir una investigació a l'edifici per intentar aclarir què hi passava, segons explica el blog Descobrir.

La policia no va ser capaç de descobrir qui era l'autor d'aquells cops que desvetllaven el veïnat, i el dia 12 de febrer a mitja tarda, el fenomen va tornar a produir-se, i encara amb més força. Segons els testimonis, una cadira del menjador queia i es posava dreta sense cap explicació, una pluja de pedres va caure al pati de la casa, i a un dels membres de la família, una forquilla se li va clavar al peu de forma inexplicable. Algunes persones que van parlar amb la policia van explicar que havien vist ombres creuant els passadissos de la casa i objectes que es movien sols.

Imatges del cas publicades durant l'època | Revista Estampa y Crónica

 

Alguns parapsicòlegs que van intentar donar una explicació al cas, que es va fer famós a la premsa de l'època, creien que la clau del misteri es trobava en la malaltia d'un dels fills de la família. Insinuaven que era el mateix jove qui amb força psíquica provocava els fenòmens. Finalment, la família Montroig, atemorida i cansada, va decidir mudar-se, i els fenòmens es van acabar.

Imatge de la policia davant l'edifici | Revista Estampa y Crónica

 


Comentaris

envia el comentari