Els apartaments turístics de Barcelona preveuen una ocupació del 95% per Setmana Santa

El preu dels allotjaments creix un 39,4% respecte a l'any passat

La Sagrada Família és el monument més fotografiat de la ciutat
La Sagrada Família és el monument més fotografiat de la ciutat | CatalunyaDiari.cat

Barcelona es prepara per rebre onades d'estrangers. Els apartaments turístics de la ciutat preveuen una ocupació mitjana del 95% durant els dies de Setmana Santa, entre dijous i diumenge, segons les dades publicades aquest dimarts per l'associació APARTUR. La dada és 16 punts més elevada que la de la campanya de l'any passat, quan l'ocupació va ser del 79%.

Els francesos, els ciutadans de la resta de l'Estat espanyol i els americans són els que més reserven apartaments turístics durant aquest període. «Amb aquestes xifres es consolida la recuperació del sector iniciada el darrer trimestre del 2018», ha assegurat el president d'APARTUR, Enrique Alcántara.

D'altra banda, segons Hostmaker, una start-up de gestió de lloguers, el preu dels allotjaments turístics a Barcelona ha crescut un 39,4% aquesta Setmana Santa. Tot i que els dies festius s’allarguen fins dilluns, els dies de màxima ocupació seran les nits de divendres i dissabte, segons APARTUR. 

La ciutat europea on més han crescut els preus

Barcelona és la ciutat europea que experimenta un major augment de preus, d'acord amb aquesta start-up, que indica que si bé fa un any el preu mitjà per dia era de 114,78 euros, ara és de 160 euros. A París l'augment ha estat del 20,7%, mentre que a Londres s'ha situat en el 15,1%. 

Les previsions a Girona, Tarragona i Lleida

La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una ocupació de fins al 80% a la Costa Brava centre aquesta Setmana Santa. Per això, l'ocupació hotelera es concentrarà des d'aquest dia i fins dilluns 22 d'abril. L'ens calcula que el turisme serà eminentment familiar i que un 71% dels visitants seran catalans i de la resta de l'Estat.

El sector turístic de la Costa Brava espera un 80% d'ocupació | CatalunyaDiari.cat

 

Les previsions d’ocupació turística a la Costa Daurada se situen en el 85%. Aquests bons pronòstics es deuen, en bona part, al turisme esportiu que s’espera al territori, atret per l’elevat nombre d'esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories programats durant aquest període, que garanteixen la vinguda de 20.000 esportistes nacionals i internacionals.

I Lleida preveu també una «molt bona» ocupació, que oscil·larà entre el 80% i el 95% del Dijous Sant al dilluns de Pasqua, segons el tipus d'allotjament, i que podria arribar a la plena ocupació del Divendres Sant al diumenge de Pasqua. El final de la temporada d'esquí amb bons gruixos de neu, l'inici dels esports d'aventura i una àmplia oferta de turisme rural, turisme de natura, turisme cultural, activitats diverses i la gastronomia seran els principals punts d'atracció per als visitants.


Comentaris

envia el comentari