Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Escultura de Fenosa al Museu Maricel de Sitges.

Apel·les Fenosa, un dels protagonistes d'una exposició a Sitges

El Portal del Pardo acull la inauguració de l'exposició i el llibre 'El Camí dels Molins'

Escultura de Fenosa al Museu Maricel de Sitges.
Escultura de Fenosa al Museu Maricel de Sitges. | Ajuntament del Vendrell

 

L'escultor Apel·les Fenosa és un dels protagonistes de l'exposició que es pot veure al Museu de Maricel de Sitges sobre el realisme a Catalunya. La mostra, que es pot visitar fins al 13 d'octubre, té el nom de 'Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista', i compta amb pintures dels mateixos Picasso i Dalí, junt amb peces d’artistes com Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep de Togores, Ángeles Santos, Joan Miró o Apel·les Fenosa.

Aquesta és una iniciativa del Museu de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa, que està impulsada per la Xarxa de Museus d'Art de Catalunya i comissariada per la historiadora de l'art Mariona Seguranyes. Es tracta d'una mostra que explora el període entre les dues guerres mundials des d'una òptica catalana, centrant-se en les trobades i divergències dels creadors catalans entre el final de la Primera Guerra Mundial i l’esclat de la Guerra Civil espanyola. 

L'exposició s'estructura en quatre àmbits, 'Antecedents d’un classicisme modern (1905-1914)', 'A la recerca de les noves figuracions (1917-1936)', Pintors catalans sota la influència de Picasso' i 'Metafísica, surrealismes i logicofobisme'.

Presentació d'un llibre i exposició al Portal del Pardo

També dins l'àmbit cultural del Vendrell, el pròxim divendres 30 d'agost, a les 18.00 hores, el Portal del Pardo acull la inauguració d'una nova exposició i la presentació d'un llibre, que porta per nom 'El Camí dels Molins' (Arola Editors). Les autores són Roser Guasch (textos) i Camil·la Pérez Salvà (aquarel·les), i en l'acte es comptarà amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, que ha fet el pròleg.

El llibre és un viatge experimental que també queda plasmat en una projecció audiovisual i l'exposició que completa el projecte. La mostra romandrà oberta fins al 28 de setembre del 2019 i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 18.00 a 20.30 hores, i els dissabtes d’11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.30 hores.