Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Apoderats del PSC i d'ERC haurien intervingut en el recompte de vots

Apoderats del PSC i d'ERC participen en el recompte de vots d'un col·legi de Barcelona

Segons la Llei Electoral no està permès que intervinguin en l'escrutini

Apoderats del PSC i d'ERC haurien intervingut en el recompte de vots
Apoderats del PSC i d'ERC haurien intervingut en el recompte de vots | TV3

 

Segons imatges difoses per TV3 durant les eleccions celebrades aquest 28 d'abril,  almenys un apoderat del PSC i un altre d'ERC haurien participat durant el recompte de vots que es va dur a terme en un col·legi electoral del districte de Sant Andreu, a Barcelona. En les imatges difoses es pot veure com els dos apoderats apareixen comptant sobres un comportament que no està permès per la llei electoral. 

A la llei electoral s'indica que els apoderats poden accedir lliurement als locals electorals i «tenen dret» a examinar com s'estan desenvolupant les tasques pertinents per dur a terme les operacions de vot i el seu posterior escrutini. A més, també poden «formular reclamacions i protestes» així com tenen dret a «rebre les certificacions que preveu aquesta llei» sempre que «no hagin estat expedides a un altre apoderat o interventor» que formi part de la seva candidatura, segons recull 'El Periódico'. 

  • Altres notícies: El PSC recupera el tron a Barcelona amb nou diputats

Opinions contradictòries a les xarxes

A través de les xarxes, molts usuaris han comentat que aquesta acció és vàlida amb la condició que es compti amb el permís i supervisió del president de la mesa. També han afegit que és quelcom que  es fa «habitualment» per ajudar amb el recompte de vots i evitar que la tasca s'allargui més del necessari. No obstant això, han estat molts els que han assenyalat que es tracta d'una acció completament il·legal.