La Generalitat crea una app per orientar els pares separats sobre com repartir-se els fills

L’aplicació conté consells de psicòlegs i treballadors socials dels jutjats de família

Imatge de la nova aplicació per ajudar els pares separats
Imatge de la nova aplicació per ajudar els pares separats | CatalunyaDiari.cat

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha creat una aplicació mòbil per orientar a parelles separades recentment sobre com repartir-se el temps de cura dels fills petits, fins que compleixin sis anys. L'objectiu d'aquesta nova eina és proporcionar un criteri objectiu i independent per a la custòdia dels fills i així evitar que els pares puguin arribar a perjudicar els drets i necessitats evolutives dels menors.

L'aplicació, que es pot descarregar de forma gratuïta per a dispositius Android i pròximament a iOS, conté consells de psicòlegs i treballadors socials dels jutjats de família per tal d'ajudar a prendre decisions sobre com han de repartir-se el temps de les criatures en casos de separació conflictius.

  

  

Set etapes diferents

La informació que apareix a l'aplicació està basada en el desenvolupament infantil i en els processos de vinculació i inclinació dels menors. D'aquesta forma, es divideix en set etapes per franges d'edat per tenir en compte la maduresa del petit en cada una d'elles a l'hora de prendre decisions.

Així, es divideix de 0 a 6 mesos, de 7 a 12 mesos, de 12 a 24 mesos, de 24 a 36 mesos, de 3 a 4 anys, de 4 a 5 anys i de 5 a 6 anys. Això es fa d'aquesta manera perquè es considera que el menor de 0 a 6 anys passa per un dels períodes evolutius més importants i el moment més intens de desenvolupament cerebral, amb gran influència de l'entorn exterior.

Una iniciativa de l'EATAF

Aquesta nova eina està promoguda per l'EATAF, un equip del Departament de Justícia que està format per psicòlegs i treballadors socials, especialitzats en relacions familiars en l'àmbit judicial civil, repartits per tot Catalunya. Aquestes persones assessoren els jutjats de família, de primera instància i d'instrucció, de violència domèstica (VIDO) i de les Audiències Provincials en cas que la seva ajuda sigui requerida.

Cal destacar que aquesta mesura s'ha desenvolupat després que l'any 2017 hi hagués a Catalunya 19.686 ruptures, de les quals un 67% van ser de mutu acord i en el 33% restant no va haver-hi consens.


Comentaris

envia el comentari