Sis anys de presó per un apunyalament a Montblanc

El condemnat va ferir l'actual company de la seva exparella

L'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat un ciutadà senegalès a sis anys de presó per apunyalar l'actual company de la seva exparella. A més, l'acusat, de 38 anys, també ha rebut una pena de mig any de presó més per no complir l'ordre d'allunyament que tenia respecte a la dona, mig any més per conduir temeràriament i sis mesos per tinença il·lícita d'armes, segons ha informat el 'Diari de Tarragona'. L'home, que seguirà a presó, no es podrà comunicar durant deu anys ni apropar-se a menys de 500 metres de la víctima.

El condemnat va mantenir una relació sentimental amb una veïna de Montblanc, des de l'any 2009 fins al març de 2016. Segons relat el citat mitjà, l'acusat ja va ser condemnat a sis mesos de presó per maltractaments habituals cap a la seva parella, però aquesta pena es va suspendre durant dos anys si no tornava a delinquir. Tampoc es podia apropar, durant 16 mesos, a menys de 500 metres de la seva parella.

Els fets de l'apunyalament a Montblanc

A l'agost d'aquell mateix any, però, l'acusat va dir al germà de la seva exparella que no volia que l'actual company d'ella s'apropés a les seves filles, i que si ho feia, el mataria. El dia 17 d'agost, la dona estava amb el seu actual company en un bar de la Muralla de Santa Tecla. L'acusat va passar per davant diverses vegades, fins que es va aturar, va baixar del vehicle i el va apunyalar a la zona de l'aixella i al coll. La víctima, després de ser atès al Pius Hospital de Valls el van evacuar a l'hospital de Bellvitge, on va estar set dies hospitalitzat. Aquell mateix dia, l'acusat va publicar diverses expressions amenaçants al seu perfil de Facebook.

  

Després d'una persecució policial pels carrers de Montblanc i carreteres properes, on l'acusat va posar en perill diversos vianants, va ser interceptat a l'accés a l'autopista AP-2.

  

L'home té un trastorn obsessiu compulsiu envers la relació a l'atenció a les seves filles. A més, segons explica el Diari de Tarragona, també pateix un trastorn adaptatiu emocional davant situacions d'estres, que afecten el seu comportament personal diari, però no a la seva capacitat de comprendre i voler els seus actes.