Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos generals de l'Exèrcit espanyol caminant amb els vestits i els distintius oficials

Aquests són els sous que es cobren a l'exèrcit d'Espanya segons el rang militar

Els generals poden arribar a cobrar fins a 60.000 euros cada any

Moltes persones decideixen enrolar-se a l'Exèrcit perquè el consideren una bona sortida laboral que aportarà estabilitat. Per a altres, possiblement suposa una professió vocacional, que sempre han desitjat. En cas que tinguis algun tipus de dubte, t'interessarà conèixer els sous de l'Exèrcit espanyol el 2023 segons el seu rang.

Cal aclarir que els militars s'adhereixen als diferents cossos segons la comesa que hagin de fer. Es pot tractar de l'Exèrcit de Terra, de l'Aire, l'Armada i els Cossos Comuns. El salari a percebre estarà condicionat a la categoria i a les escales a què pertanyi.

Recentment, s'aprovava un increment de les retribucions dels militars amb destinació, publica El Español. Ascendia a 106,6 euros per a soldats i mariners; de 113,1 euros per a brigadistes i 89,9 euros per a comandants o capità de Corbeta.

Els sous dels militars segons la seva categoria

Segons el rang hi ha diferents categories de funcionaris amb sous diferents. A continuació te'ls mostrem.

Mans de dona agafant bitllets d'euro
Els sous dependran de la categoria i del rang | Getty Images

Funcionari A1: dins d'aquesta categoria trobem els següents rangs.

- Generals de Terra, Mar i Aire: 59.387 euros/any.

- Tinents generals: 54.726 euros/any.

- Generals de divisió: 50.074 euros/any.

- Generals de brigada: 45.275 euros/any.

- Coronels: 41.697 euros/any.

- Tinent coronel: 38.450 euros/any.

- Comandants: 36.534 euros/any.

- Capitans: 33.623 euros/any.

- Tinents: 30.082 euros/any.

Funcionaris A2

- Alferes: 27.730 euros/any.

- Suboficials majors: 32.703 euros/any.

- Subtinents: 30.703 euros/any.

- Brigades: 28.212 euros/any.

- Sergents primers: 26.142 euros/any.

- Sergents: 24.659 euros/any.

Funcionari C1

- Caps majors: 21.807 euros/any.

- Caps primers: 20.356 euros/any.

- Caps: 18.870 euros/any.

- Soldats o mariners: 17.838 euros/any.

Mans d'un home amb camisa i corbata blava, comptant bitllets de 50 euros
Els complements ajuden a incrementar els sous de l'exèrcit | Getty Images

 

L'ajuda dels complements per incrementar els sous

Com passa en moltes feines, els complements també són una cosa força habitual a l'Exèrcit. Suposen un extra que ajudaran a millorar els seus salaris. El primer que destacarem serà el complement d'ocupació. Variarà segons la funció que exerceixi el militar dins de les Forces Armades. Parteix des dels 359 euros que cobra un militar de formació fins als 1.600 euros d'un General.

El complement específic s'estructura en dues parts. A més a més del general, també cal fer menció d'un altre que s'ocupa de retribuir en funció de les condicions especials de cada activitat. Aquí es recompensa la responsabilitat o el risc que comporti la tasca que exerceixin.

En tercer lloc, trobem un complement de dedicació especial que retribueix certes activitats com poden ser les missions especials a l'estranger. Finalment, hi ha altres complements com la indemnització per residència, ajut per al vestidor, pensions de recompenses o prestacions familiars.

Els beneficis de ser militar

Enrolar-se a l'exèrcit té una sèrie d'avantatges, tant personalment com professionalment. En primer lloc, serà la manera de garantir-se una ocupació a llarg termini aconseguint una gran estabilitat des del punt de vista laboral.

Hi ha una seguretat financera, amb una remuneració mensual i uns complements molt competitius. A això se li suma una assegurança mèdica, una bona jubilació i vacances pagades. Dins de les Forces Armades hi ha la possibilitat d'anar escalant de rang per mitjà de l'exercici. Com més responsabilitats es vagin adquirint, més gran serà també el salari.

Durant l´estada a l'Exèrcit, ofereixen l'oportunitat de rebre formació continuada en diferents habilitats. Això pot resultar de gran ajuda per gaudir de més oportunitats a la cursa.

El treball de militar dotarà els professionals de lideratge i d'una capacitat de treball en equip més gran. Tindran més facilitats per adoptar decisions i resoldre els problemes que sorgeixin. Però, per sobre de tot, hi ha la satisfacció de contribuir a la seguretat i protecció de l'estat i de la comunitat.