Aragó confina perimetralment i retrocedeix a Fase 2 el municipi d'Eixea, a Saragossa

L'alarmant increment de casos ha fet saltar les alarmes a la comunitat veïna

La consellera de Sanitat del govern d'Aragó, Sira Ripollès, durant una roda de premsa
El govern d'Aragó ha decretat el confinament perimetral i el retrocés a Fase 2 d'Eixea, a Saragossa | Gobierno de Aragón

El govern d'Aragó acaba d'anunciar que el municipi d'Eixea, a la província de Saragossa, retrocedirà a la Fase 2 de desconfinament, davant d'augment molt important de casos de Covid-19 registrat en els últims tres dies. «S'ha decidit el retorn a Fase 2 d'Eixea fins que la situació epidemiològica ho permeti», ha assegurat la consellera de Sanitat de la comunitat, Sira Ripollés. 

En aquest sentit, la mobilitat en aquest municipi d'aproximadament 16.000 habitants, es permetrà només per qüestions laborals i educatives, i també hospitalàries. «A més, donat que la incidència es concentra a la localitat i en espais festius, la reducció de la mobilitat pot reduir l'expansió de casos», ha insistit el govern d'Aragó

«S'ha decidit el retorn a fase 2 d'Eixea fins que l'evolució epidemiològica ho permeti», ha assenyalat la consellera de Sanitat, Sira Repollés «A més, atès que la incidència es concentra en la localitat i en espais festius, la reducció de la mobilitat pot reduir l'expansió de casos». A Eixea s'ha arribat als 800 casos per cada 10.000 habitants, el que suposa el 0,8%, quan, de fet, a l'Aragó la mitjana és de 220-230 casos.

Altres municipis de risc i diverses restriccions

Tanmateix, altres localitats, com ara Pradilla d'Ebre, Muel, Andorra, Tauste, María de Huerva, Alagó i L'Almunia, estan en el punt de mira de les autoritats per un possible augment del risc. «En aquests municipis s'intensificarà la presència de forces i cossos de seguretat de l'estat per a garantir el compliment de les mesures establertes».

Cal recordar, a més, que les festes patronals han quedat suspeses fins al 31 de desembre i les noces, batejos, comunions i celebracions similars estan restringides «a 50 persones a espais tancats, complint agrupacions màximes en taules de 10 persones, i a 100 en espais oberts amb les mateixes condicions», tal com ha indicat Repollés.


Comentaris

envia el comentari