Andorra, segon municipi de l'Aragó que es confina perimetralment

El poble de Terol, amb poc menys de 8.000 habitants, fa dies que registra més d'una desena de nous contagis diaris

Una parella caminant pel carrer amb mascareta
El municipi aragonès d'Andorra tornarà a la fase 2 del procés de desconfinament. | Pixabay

La localitat terolesa d'Andorra quedarà confinada perimetralment a partir d'aquesta mitjanit, segons ha confirmat el seu alcalde, Antonio Amador, a 'Aragón Radio'. Amb aquesta seran dues les poblacions aragoneses on el govern autonòmic de Lambán ha decidit prendre aquestes mesures extremes, després del confinament dimarts passat d'Ejea de los Caballeros.

Els detalls d'aquest confinament perimetral d'Andorra es donaran en les pròximes hores, però tot apunta que la localitat tornarà una altra vegada a la fase 2 del procés de desconfinament. El mateix Amador explicava que aquestes mesures s'han pres després de l'increment de contagis al municipi, confirmant que ja es pot parlar de transmissió comunitària en aquest.

Fonts del govern de l'Aragó han confirmat que Andorra, una localitat que té una població d'uns 7.600 habitants, ha superat durant diversos dies la desena de nous contagis diaris.

Ahir mateix, el president Lambán descartava nous confinaments

La mesura de confinar Andorra s'ha pres malgrat que, ahir mateix, el president aragonès afirmava que el seu govern «no valora confinar res més que el que ja s'ha confinat». En una visita als municipis d'Albarracín i Tramacastilla, a la província de Terol, Lambán insistia que esperava que «la responsabilitat dels ciutadans estigui a l'altura de les circumstàncies».

«Les mesures de confinament cal adoptar-les quan cal adoptar-les i és a l'última opció a què es recorre», insistia abans que es conegués aquest segon confinament. Així mateix, parlava clar sobre possibles ingerències judicials, assegurant que la normativa que ho regula «gaudeix de plena vigència» i que el jutge no ha d'autoritzar-ho, sinó ratificar la norma legal.

Seguir l'exemple d'Ejea

La localitat saragossana d'Ejea de los Caballeros fa més de 24 hores que va iniciar el seu confinament perimetral. En aquest sentit la seva alcaldessa, Teresa Ladrero, ha demanat als ciutadans «comprensió, exemplaritat i solidaritat», a més de mantenir les mesures higièniques i sanitàries, per evitar que es multipliquin els casos de contagis de coronavirus.

Ejea té restringida la lliure entrada i sortida de persones residents en el terme municipal, amb l'objectiu de tallar l'increment de casos. Després del primer dia de confinament perimetral, Ladrero ha explicat que la resposta dels veïns, en general, «ha estat bona i han vist que era necessari prendre mesures per controlar el brot». En principi, la durada d'aquesta mesura és d'una setmana i l'alcaldessa confia que no sigui necessari ampliar-la. 


Comentaris

envia el comentari