L'Arboç demana poder allargar dos anys més el Pla de Barris

Amb una pròrroga es podrien executar obres de millora i projectes socials per un valor de tres MEUR

L’Ajuntament de l’Arboç ha demanat al Departament de Territori de la Generalitat poder tenir una pròrroga de dos anys per poder executar tots els projectes que té en cartera i que estan relacionats amb el programa del Pla de Barris. Aquest acaba el 31 de desembre del 2018, i el consistori arbocenc vol seguir aplicant-lo fins al 31 de desembre del 2020, ja que creu que això permetrà executar obres de millora i projectes socials per un valor aproximat de tres milions d’euros.

L’Ajuntament de l’Arboç va obtenir la subvenció del programa del Pla de Barris l’any 2010. Durant el primer període, a causa de la crisi i que l’Ajuntament havia d’avançar la totalitat els diners, amb la impossibilitat d’endeutar-se més, no es van executar molts dels projectes que estaven planificats, amb la qual cosa van quedar pendents importants millores per a la vila, com ara la urbanització de la Rambla Gener, o la millora del carrer de l'Hospital i un tram del carrer de Rafael de Casanovas al barri antic.

El Pla de Barris arriba a la seva fi

Des de l’Ajuntament de l'Arboç han explicat que, «valorant la importància de dur a terme aquestes millores i defensant els interessos dels veïns», han procedit a demanar al Departament de Territori aquesta pròrroga de dos anys per poder fer aquestes actuacions.  El programa del Pla de Barris ha aportat finançament per fer millores en molts nuclis antics de municipis del país, però aquest any 2018 arriba a la seva fi.

Pista esportiva a l'aire lliure

També dins de l'urbanisme, l'Arboç va inaugurar fa poques setmanes una nova pista esportiva a l’aire lliure equipada per jugar a futbol i a bàsquet. La pista està situada al parc de Santa Llúcia, a la banda de l’avinguda de l’Abat Josep Freixas, just a tocar del parc 'street workout' recentment estrenat. Amb aquest nou equipament, la vila guanya una nova zona esportiva a l’aire lliure i oberta a tothom.