Una tarragonina creuarà en bici el desert dels Monegres per visibilitzar la seva malaltia

Natàlia Bermúdez i dues persones més amb càncer de sang encaren aquest repte

Natàlia Bermúdez amb la seva bicicleta.
Natàlia Bermúdez amb la seva bicicleta. | Facebook Retos4Càncer

Natàlia Bermúdez, de 36 anys i veïna de l'Arboç, a la comarca del Baix Penedès, és una de les persones amb càncer de la sang que aquest dissabte 27 d'abril encararà el repte de creuar el desert dels Monegres amb bicicleta. L'objectiu que tenen és visibilitzar el cinquè càncer més freqüent —que inclou limfomes, leucèmies i mielomes múltiples— i la segona causa de mort per tumors malignes. Retos4Càncer organitza aquesta activitat per segon any, després que el 2018 ho fes per visibilitzar el càncer de mama metastàtic.

L'equip que dissabte creuarà el desert de Monegres i recorrerà un total de 81 quilòmetres, amb arribada i sortida a Sarinyena, està format per Bermúdez, que té limfoma de Hodgkin, per Elly Hipólito, que té 37 anys, és de Rubí i té mieloma múltiple, i per Víctor Rodríguez, amb 44 anys, de Múrcia i que té una variant del limfoma no dodgkin fol·licular. Junt amb ells faran el repte la parella d'Elly Hipólito, Manu Gómez, i Juan José Canales.

Segon repte per Natàlia Bermúdez

Per l'arbocenca Natàlia Bermúdez el repte no és nou. L'any passat ja va acompanyar l'equip amb l'objectiu de demostrar «que es pot realitzar un repte esportiu com aquest després d'haver tingut càncer». En només un any s'ha comprat la seva primera bicicleta de muntanya i ha tornat a aprendre a anar en bici. «Em quedo amb tot el que he viscut durant aquests mesos independentment del que passi el 27 d'abril», ha afegit Bermúdez.

Per la seva banda, Víctor Rodríguez apunta que fer proves com aquesta és una demostració que, després d'haver estat diagnosticats amb una malaltia com aquesta, es pot «tornar a ser els que érem, fins i tot ser molt més forts físicament, mental i emocional».

Elly Hipólito admet que «assimilar el primer diagnòstic va ser molt dur, perquè desconeixia què passaria, quins procediments hauria de seguir i si podria seguir fent la meva vida d'abans, així que em vaig tancar en mi mateixa».  Tres mesos després va anar a la Vall d'Aran i allà va decidir que «havia de viure i gaudir de la vida». Ja té un nou repte pel mes de setembre, pujar el Kilimanjaro superant l'altitud que ja va aconseguir el 2017.


Comentaris

envia el comentari