Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El conseller de Salut, Josep M. Argimon, a la inauguració del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria de Reus

Argimon alerta sobre la «sorprenent» situació que pot arribar a Catalunya en uns dies

Argimon diu que cal esperar per veure si l'increment de casos de grip es consolida com una onada | Assegura que l'aparició del virus ha estat «un pèl sorprenent»

És una espècie de dia de la marmota. En sortim d'una i n'entrem en una altra. Des del març de 2020, Catalunya està immersa en una espiral de la que sembla que no en podrem sortir mai. I, agafin-se fort, perquè ara podria arribar una «onada» de casos de grip

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que encara caldrà esperar unes setmanes per veure si l'increment de casos de grip que s'està registrant actualment es consolida «en forma d'una onada». 

En una visita a la Seu d'Urgell, on aquest divendres ha inaugurat el nou Centre d'Atenció Primària (CAP), ha detallat que el moment de l'aparició del virus ha estat «un pèl sorprenent». Després d'un hivern, segons diu, només s'havien donat diversos «casos aïllats». 

Una situació «un pèl sorprenent»

Són paraules de Josep Maria Argimon. Segons el conseller, aquest «canvi de corba» es produeix quan encara cal seguir pendents de l'evolució de la covid-19 en els pròxims mesos i davant un possible repunt de cara a la tardor. 

Malgrat això, el conseller ha insistit en defensar la necessitar d'anar «normalitzant» la situació.

La grip i el seu ascens a Catalunya

Els contagis de grip estan començant a pujar «de manera important» a Catalunya, una situació que no s'havia produït en els dos últims anys per la pandèmia de la covid-19.

Les mesures i restriccions arran de la covid i l'anomenat efecte nínxol -quan l'entrada d'un virus predominant desplaça els altres- expliquen que la grip i altres malalties hagin tingut incidències molt baixes en els últims mesos. 

Argimon va alertar en roda de premsa el passat dijous que no es pot «menystenir» la grip perquè pot afectar de forma greu persones en una situació de salut fràgil i perquè genera molta pressió sobre el sistema sanitari. 

De fet, va recalcar, per aquest motiu no va ser mai partidari del concepte de 'gripalització' de la covid-19.

Tot i aquesta situació, Argimon continuava apostant ahir per iniciar la retirada de les mascaretes dels interiors i començar per les aules dels alumnes més petits. 

«Crec que hem d'anar normalitzant la covid i si les coses no anessin bé, podríem fer una passa enrere i tornar a demanar la mesura», deia.