Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa amb mascareta

Argimon insta el govern espanyol a reduir la mobilitat entre comunitats autònomes

El secretari de Salut Pública de la Generalitat assegura que «si no fem alguna cosa a Madrid, tindrem un problema»
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa amb mascareta
Josep Maria Argimon demana al govern espanyol que limiti la mobilitat entre comunitats autònomes. | Cedida

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha instat al govern espanyol a reduir la mobilitat entre comunitats autònomes davant l'increment de casos de coronavirus que ha experimentat Espanya durant aquest mes de setembre. «No estic dient que no hi hagi mobilitat, que s'aturi l'AVE o el Pont Aeri, però pensar a reduir la mobilitat, sí», ha explicat Argimon aquest dimarts en una roda de premsa presencial i telemàtica que ha ofert al costat del cap de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz.

«Estem marejant la perdiu des de fa una setmana llarga. És un raonament tècnic, no polític», ha insistit el secretari de Salut, que ha afegit que ell no ha de donar cap recomanació a l'Executiu central però ha precisat que, a parer seu, hi ha una mobilitat entre territoris que correspon al govern espanyol. Tot i això, ha assegurat que «no estem en una illa, i el que passi en altres territoris ens ha d'importar».

«Si no fem alguna cosa a Madrid, tindrem un problema»

Josep Maria Argimon ha assegurat que «només dic que les taxes són molt elevades, que el sistema espanyol és radial i que Madrid és un nus de comunicacions molt important». És per això, que ha argumentat que «si no fem alguna cosa a Madrid, tindrem un problema», en relació amb els indicadors epidemiològics que hi ha en la Comunitat de Madrid.

En ser preguntat per un possible confinament de la capital espanyola, Argimon ha precisat que ell no parla de confinar Madrid perquè no coneix la seva realitat, però ha incidit en què «les xifres són molt elevades» i en què alguna decisió s'ha de prendre.

S'incrementen els contagis a Madrid

Els contagis per coronavirus a la Comunitat de Madrid notificats en les últimes 24 hores s'han incrementat lleugerament, passant de 457 a 476, als quals cal afegir 2.917 que daten de dies anteriors i han estat incorporats ara al recompte. Pel que fa a les defuncions, se n'han registrat 46, un menys que en el balanç d'ahir.

Des de l'inici de la pandèmia, a la Comunitat de Madrid s'han detectat 237.472 casos confirmats de coronavirus per PCR, segons l'informe que ha publicat aquest dimarts la Conselleria de Sanitat. Pel que fa a les defuncions, a la regió se n'han registrat 16.275: 10.365 en hospitals, 4.864 en centres sociosanitaris, 1.016 en domicilis i 30 en altres llocs.