URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Argimón: «No hi ha cap ratio concreta per a la tornada a les aules»

Des del Govern s'havia assegurat que es jugaria amb una ratio d'entre 25 i 30 alumnes en cada aula

Interior de l'aula de 4t a l'Institut-escola de Navàs en una de les sessions de comiat. 18 de juny de 2020
Des del govern asseguren que els nens tornaran a les aules al setembre | Catalunya Diari

La tornada a l’escola continua a l’ordre del dia. La gran incògnita de com es vertebraran els centres escolars de Catalunya davant la pandèmia està sent, a dia d’avui, un dels grans maldecaps de l’executiu de Quim Torra, que treballa a marxes forçades per mirar de resoldre tots els escenaris sanitaris que es puguin produir a les aules a partir de mes de setembre.

Després que el passat divendres el conseller Bargalló expliqués que es treballava amb una ratio de 25 o 30 alumnes per classe, aquest mateix diumenge el secretari de Salut pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat que «no hi ha cap ratio completa, ja que depèn molt de les capacitats organitzatives de les classes».

Així mateix, el secretari ha explicat que «tot i que Salut no és qui marca les ratios a les classes» i ha afegit: «Evidentment, ens preocupa la tornada a l’escola. La realitat de cada centre, però, marcarà les actuacions».

El tancament de col·legis, una situació límit

Finalment, el mateix secretari de Salut Pública, entrevistat a Rac1, ha anat més enllà per especular sobre l’hipotètic tancament de centres davant un brot de coronavirus. Tot i això, Argimon ha explicat que «per arribar a tancar una escola s’haurien de tenir en compte moltíssims factors».


Comentaris

envia el comentari