Argimon admet que no sap per què el virus s'ha reduït a Madrid tot i mantenir la restauració oberta

El secretari de Salut Pública ho desvincula de la realització de tests d'antígens

Una dona, parlant per telèfon, passa per davant de la parada de metro del districte madrileny de Puente de Vallecas
La incidència de la Covid-19 a Madrid s'ha reduït en les darreres setmanes. | Europa Press

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut aquest dijous que no sap per què la Comunitat de Madrid ha reduït la seva incidència de Covid-19 tot i mantenir oberts bars i restaurants, i ha subratllat que la realització de tests d'antígens (TA) no pot ser una explicació, perquè Catalunya, en general, fa més proves sumant-hi les PCR. En aquest sentit, ha remarcat que les proporcions entre els dos tipus de proves que es fan aquí aniran canviant en favor dels tests més ràpids perquè tenen uns «avantatges clars».

Argimon, en tot cas, ha reivindicat que el Govern ha comprat 8 milions de tests d'antígens, pels 5 de la Comunitat de Madrid. El secretari de Salut Pública també ha remarcat que la segona onada a Madrid va començar a mitjans d'agost, i per tant el seu pic va ser també abans, a mitjans de setembre, «amb un desbordament important a centres hospitalaris». «És un cas realment a estudiar, però també hem de recordar que ells porten 3 o 4 setmanes d'avantatge», ha insistit.

A Madrid «estan en uns números molt similars pel que fa a les persones a l'UCI»

«Fa unes tres setmanes que baixen, i la part hospitalària s'ha estabilitzat, però tot i això, estan en uns números molt similars pel que fa a persones a la UCI si ho mirem per població», ha afegit. «Jo no ho sé, hem preguntat a molta gent per què en aquests moments s'està donant aquesta situació a Madrid», ha reiterat Argimon, que ha insistit a desvincular-ho respecte a l'ús de més tests d'antígens per part de la Comunitat de Madrid. «És cert que ho implementa primer, però és una prova, com ho són les PCR», ha reblat.

Josep Maria Argimon ha reiterat que Catalunya va fer l'última setmana 250.000 proves en total, sumant PCR i TA, per les 170.000 de Madrid.

Les xifres de Madrid

Aquest dimecres, la Comunitat de Madrid va registrar 2.271 nous casos de Covid-19, 1.027 dels quals en les darreres 24 hores. Les dades mostren una evolució positiva, ja que s'ha reduït la xifra de persones hospitalitzades i a l'UCI. Segons el darrer balanç, es van produir 28 morts, amb un total acumulat d'11.907 des que va començar la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari